Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
23 de gener del 2023
Èxit de la primera edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla
L’Ànima Jove arriba a tots els públics amb obres premiades i nominades en diferents certàmens, a més de l’estrena a casa de ‘Codi Ictus’
Activitat constant la que ha viscut aquest dissabte el Casal Municipal La Violeta d’Altafulla en una jornada maratoniana amb el cinema animat com a protagonista indiscutible. Ha estat la primera edició del Festival Internacional de Curtmetratges d’Animació d’Altafulla, el primer d’aquestes característiques que es fa a tota la demarcació de Tarragona. I l’estrena, si jutgem per la quantitat de gent que ha passat al llarg del dia per la sala i pel balanç que en fan els seus organitzadors, ha estat un èxit.

En totes les seccions, infantil, documentals i ficció, el públic ha respost positivament, sempre amb més de la meitat de les butaques plenes. Un mèrit tenint en compte la incertesa que podia suposar el fet de ser una iniciativa nova, que es va començar a gestar fa uns tres anys, però que la pandèmia va estroncar. Ara, amb la Violeta oberta i la normalitat social i sanitària recuperada, el certamen ha tirat endavant i amb la satisfacció evident dels organitzadors, la productora d’Altafulla Most Wanted Studio. El productor i director del Festival, Joan Rubinat valora la bona acceptació del públic que ha passat pel certamen.

Tant la secció infantil, amb un taller molt celebrat per les famílies, com la secció de ficció, la més “potent” amb curtmetratges de renom internacional, han superat expectatives. També la secció documental, en la qual s’han vist peces que també tenen un llarg recorregut en festivals d’arreu, a més de l’últim curtmetratge de l’altafullenca Belinda Bonan, ‘Codi Ictus’. Bonan, que és l’altra meitat de Most Wanted Studio junt amb Rubinat, ha celebrat el fet de mostrar aquest curt a casa i a més fer-ho en el marc d’una secció documental que està en auge.

Per la seva banda, el director artístic de La Violeta, Juan Cruz, agraïa la iniciativa de dur aquesta mostra de curtmetratges a La Violeta i haver-la inclòs en la programació de l’espai.

Els organitzadors del Festival Ànima Jove ja tanquen la carpeta d’aquesta primera edició pensant en la següent, amb novetats que ja tenen al cap i possibles millores a introduir.
Joan Rubinat, productor i director de l'Ànima Jove
Belinda Bonan, productora i directora de l'Ànima Jove
Juan Cruz, coordinador de la programació de La Violeta
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es