Notícies
Foto: Departament de Cultura
19 de març del 2024
Vicent Andrés Estellés serà el protagonista del Dia Mundial de la Poesia a Altafulla
Es recitarà ‘M’he estimat molt la vida’ en diverses llengües. I la Biblioteca i l’Escola de Música també organitzaran activitats pel 21-M
En el marc del Dia Mundial de la Poesia, aquest dijous 21 de març, Altafulla s’ha adherit a la commemoració del centenari del naixement del poeta valencià Vicent Andrés Estellés. La forma que prendrà la iniciativa serà per mitjà de la difusió del seu poema ‘M’he estimat molt la vida’, que es llegirà en veu alta i alhora es recitarà en diversos idiomes per part de veïns i veïnes d’Altafulla provinents de diferents països.

L’activitat està organitzada per les regidories de Cultura i Benestar Social de l’Ajuntament d’Altafulla i el Projecte Xerrem Junts. I l’acte tindrà lloc a les 19h al Museu Etnogràfic, a la Pallissa de l’Era del Senyor. A més a més, segons ha informat l’Ajuntament, comptarà amb la participació dels xerraires del programa Xerrem Junts que actualment estan aprenent a parlar català.

La UNESCO va declarar el 21 de març el Dia Mundial de la Poesia, que enguany celebra la 17a edició, per donar suport a la diversitat lingüística i fomentar la visibilització de les llengües en perill per mitjà de l’expressió poètica. Pel que fa a Vicent Andrés Estellés, tot i haver conreat diversos gèneres, excel·leix especialment en la poesia, tant per la seva veu enormement singular com per la quantitat d’obra publicada. És considerat pels estudiosos com una de les veus més importants de la literatura catalana del segle XXI. I ‘M’he estimat molt la vida’ ha estat traduït a 22 llengües, de manera que serà recitat arreu dels territoris de parla catalana per tal de mostrar la riquesa mundial de la poesia.

En aquest mateix marc poètic, paral·lelament, la Biblioteca Municipal també celebrarà la jornada del 21 de març. I ho farà juntament amb l’Escola Municipal de Música d’Altafulla. En aquesta altra activitat, els alumnes de 5è curs del centre interpretaran amb instruments la poesia que recitaran usuaris i usuàries de la biblioteca. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio una de les tècniques del servei, Sònia Segura.

L’acte tindrà lloc a les 17h a les dependències del centre, al carrer Vinyet. Les tècniques de la Biblioteca d’Altafulla fan una crida a totes aquelles persones interessades en participar-hi.
Sònia Segura, tècnica de la Biblioteca d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla