Notícies
Foto: Govern de Catalunya
19 de març del 2024
Unes 16.000 dones de la vegueria de Tarragona ja disposen dels productes menstruals reutilitzables que distribueix el Govern
Els més demandats són les calces, seguides de les copes i les compreses de tela
Un total de 15.917 dones de la vegueria de Tarragona s’han adreçat a les farmàcies de la demarcació des del passat 4 de març per adquirir productes menstruals reutilitzables dins la campanya ‘La meva regla, les meves regles’. Aquesta iniciativa impulsada pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya posa a disposició de totes les dones del país, de manera gratuïta, copes i calces menstruals i compreses de tela.

Durant els prop de quinze dies que la campanya porta en marxa, s’han dispensat 13.305 productes menstruals en les 201 farmàcies adherides a l’acció a la vegueria de Tarragona. S’ha fet també 2.612 reserves de producte. I per comarques, el Tarragonès és on més productes menstruals reutilitzables s’han recollit, un total de 6.392; seguit del Baix Camp amb 5.358; l’Alt Camp amb 971; la Conca de Barberà amb 511 i el Priorat amb 136.

Per tipus de producte, a la vegueria de Tarragona les calces menstruals han estat les més sol·licitades per les dones amb un 54,8% del total, seguides de les copes menstruals que han demanat un 32,9% de les dones i, finalment, les compreses de tela, que han estat les escollides per un 12,3% de la població femenina.

A escala global, a cada hora s’entreguen 2.000 productes menstruals reutilitzables a les farmàcies d’arreu de Catalunya, que ja han repartit, a dia d’avui, 225.000 unitats en les 3.284 farmàcies catalanes que participen de la campanya.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla