Notícies
Diputació de Tarragona
29 d'abril del 2016
Un pla de formació dual de la Diputació ofereix aprenentatge i ocupació a joves aturats per promoure la seva inserció laboral
És la segona edició del Pla d’Ocupació de Manteniment d’Edificis i Instal•lacions, adreçat a joves d’entre 18 i 29 anys, que es compagina amb formació a les aules de l’Institut Comte de Rius
El projecte ocupacional que impulsa la Diputació de Tarragona es realitza a través de l’Àrea de Recursos Humans i Polítiques Actives d’Ocupació amb la col•laboració de l’Institut Comte de Rius de Tarragona. El pla de formació dual té dos anys de durada i combina el treball efectiu en dependències de la Diputació amb la formació a les aules. D’aquesta manera, s’ofereix formació de caire pràctic i teòric, mentre els joves obtenen experiència laboral i fan compatible la seva formació amb el Cicle formatiu de Grau Mitjà d’Instal•lacions Elèctriques i Automàtiques que s’imparteix al centre educatiu.

Un dels aspectes que diferencia aquest pla de formació dual i el fa especialment atractiu per als joves és que ja durant el primer curs, que té una durada de 12 mesos, poden treballar en equipaments i instal•lacions de la Diputació amb un contracte de formació i aprenentatge remunerat. El treball el desenvolupen durant 4 hores i mitja, quatre matins a la setmana, i es combina amb la realització dels mòduls formatius corresponents a la qualificació professional de “Muntatge i manteniment d’instal•lacions elèctriques de baixa tensió” que s’imparteixen, a les tardes, a les aules de l’Institut Comte de Rius de Tarragona.

Aquesta distribució permet que els joves tinguin un total anual de formació i aprenentatge de 1500 hores, de les quals 700 estan destinades a formació pràctica i 800 a formació teòrica.

El pla va començar el passat mes de desembre amb un total de deu joves distribuïts a diferents dependències de la Diputació: Palau, l’edifici Síntesi de la Plaça Imperial Tàrraco i l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona.

Al llarg del segon any, els joves continuen la seva formació a l’Institut Comte de Rius per a completar el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Instal•lacions Elèctriques i Automàtiques i realitzen pràctiques professionals a empreses del sector privat. El pla de formació actualment vigent culminarà el juliol de 2017.

La Diputació de Tarragona promou la qualificació i l’ocupació de joves desocupats amb diferents programes, entre els quals es troba aquest pla, donat l’actual context europeu en què gairebé 4,6 milions de joves menors de 25 anys es troben en situació d’atur.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla