Notícies
Foto: Terres del Gaià
03 de maig del 2016
Un centenar de persones tanquen la VII Marxa per les Terres del Gaià aquest diumenge a la desembocadura
Un dels responsables de l’organització, Hèctor Hernàndez, reconeix que “cal treballar els aspectes més socials i turístics, sempre de la mà de la conservació”
Un centenar de persones han completat el recorregut de la VII Marxa per les Terres del Gaià aquest diumenge a la desembocadura del riu. La sortida es va iniciar el divendres a Santa Coloma de Queralt amb una trentena de persones. Segons un dels membres del col·lectiu Terres del Gaià, Hèctor Hernàndez, “un recorregut cansat però amè de gairebé una setantena de quilòmetres”. Tot i que ha reconegut que “la participació ha estat més fluixa que en altres edicions”, ha explicat que “ha estat una bona manera de compartir inquietuds amb la gent que hi ha pres part i amb els càrrecs institucionals que els han rebut al llarg del trajecte”.

Tot i que moltes de les persones que hi participen ho fan per conèixer més a fons el territori, la marxa té un marcat caràcter reivindicatiu. En les seves primeres edicions la demanda passava pel cabal ambiental; i a dia d’avui la reivindicació va més encaminada cap a altres mancances com poden ser la depuració de les aigües, o l’impuls per part de l’administració de dinamitzar turística i culturalment el territori. Hèctor Hernàndez ha reconegut que “cal treballar els aspectes més socials i turístics, però sempre de la mà de la conservació i dels valors naturals del riu”. En aquest sentit ha afegit que “encara fa falta més promoció i difusió dels valors patrimonials”. Bona part dels 65 km de riu ja estan protegits per la Xarxa d’Espais d’Interès Natural.

La possible creació administrativa de la que esdevindria la comarca del Baix Gaià ha tornat a posar-se sobre la taula aquest cap de setmana. Segons Hernàndez, “un tema reiteratiu que va sortint de tant en tant, però que encara no ha definit ben bé quin àmbit suposaria aquesta nova comarca”. Ha explicat que “la diferenciació entre el Baix Gaià geogràfic i el Baix Gaià social fa que sorgeixin dubtes entre la mateixa població”.
Hèctor Hernàndez, membre del col·lectiu Terres del Gaià
Hèctor Hernàndez, membre del col·lectiu Terres del Gaià
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla