Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de gener del 2023
Tot a punt perquè La Violeta d’Altafulla aculli el primer festival de curtmetratges d’animació que es fa a Tarragona, aquest dissabte
L’Ànima Jove projectarà curts nominats en diferents certàmens internacionals i vol ser també un espai per donar a conèixer aquesta disciplina als més joves
El Casal Municipal La Violeta d’Altafulla acollirà aquest dissabte una jornada inèdita, dedicada en exclusiva al cinema d’animació en format curt. Es tracta d’una iniciativa de la productora audiovisual assentada a Altafulla Most Wanted Studio, dirigida per Joan Rubinat i Belinda Bonan. La proposta es dona cita a Altafulla aquest dissabte dia 21 durant tot el dia en el que és la primera vegada que es tira endavant un certamen d’aquestes característiques a les nostres comarques. El seu director, Joan Rubinat, ho ha destacat en la presentació oficial del festival, que ha tingut lloc aquest dimecres.

Durant tota la jornada de dissabte, des de les 11.30 del matí i fins al vespre, s’ha programat un seguit de passis de curtmetratges fets per realitzadors d’arreu, tant nacionals com internacionals i que han rebut diversos reconeixements del sector, entre aquests, nominacions als premis Goya i fins i tot als Oscar. Un festival que s’emmarca en la programació de La Violeta i al que pretén donar-se continuïtat com a proposta de qualitat, com assenyala l’alcaldessa d’Altafulla Montse Castellarnau.

L’Ànima Jove té, a més, un component de divulgació del món de l’animació no només amb la projecció dels treballs que es passaran durant el dia sinó també a través d’un taller sobre les tècniques d’animació que es farà amb els més petits. Serà en la franja de matí, quan hi ha programada la secció infantil, amb peces com ‘La primavera siempre vuelve’, nominada als Goya d’enguany, i set curtmetratges més de diferents temàtiques que prometen atraure l’interès del públic familiar.

I a la tarda serà el torn dels documentals i de la ficció. Els documentals es projectaran a partir de les 17.30h, amb especial menció a l’estrena a casa nostra de la producció local ‘Codi Ictus’, dirigit per Belinda Bonan. A més de ‘La prima cosa’ d’Abdul Razzak, també nominada als premis de l’acadèmia del cinema espanyol, a més de quatre obres més que completaran la secció documental.

I, finalment, en la secció ficció, a partir de les 18.45, hi trobarem un total de 9 obres, totes elles importantíssimes, segons el director del certamen. Destaquen títols com ‘Bestia' o Affairs of the art', ambdues nominades als premis Oscar de l'Acadèmia de Hollywood d'enguany, a més de 'Loop' o 'Amanece la noche más larga', també amb nominacions als Goya.
Joan Rubinat, director del Festival ànima Jove
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es