Notícies
Foto: Terres del Gaià
10 de juliol del 2024
Terres del Gaià vol conscienciar sobre la necessitat de depurar les aigües residuals i altres abocaments que van a parar al riu Gaià
L'entitat aposta per fer-ho amb un documental, per al qual busca finançament a través d'una campanya de micromecenatge
L'associació Terres del Gaià busca finançament per realitzar un documental audiovisual amb el qual pretén conscienciar tant a la ciutadania com a l'administració sobre la necessitat de depurar les aigües residuals i altres abocaments incontrolats que van a parar al riu Gaià. L'objectiu final "és preservar el seu difícil equilibri ecològic", apunten.

Des de Terres de Gaià asseguren que per aconseguir-ho, "és prioritari accelerar la construcció de depuradores en les aigües que es vessen al riu per millorar-ne l'estat dels ecosistemes". La secretària, Maribel Serra, ha explicat en una entrevista a l'Hora Local d'Altafulla Ràdio, que tot i que el projecte va néixer ara fa un any, el rerefons era un dels principis que es tenien en compte en la fundació de l'entitat el 2012.

Serra assegura que abocar els residus al riu "no suposa cap infracció perquè si no hi ha depuradores no pots contravenir la llei". Igualment, ha apuntat que el tram més afectat del Gaià és el del mig, perquè "cada vegada hi ha més població i indústria, però no hi ha cap depuradora".

Per trobar finançament per fer el documental, Terres del Gaià ha creat una campanya de micromecentatge a través del web Goteo: https://www.goteo.org/project/video-sobre-l-estat-dels-abocaments-d-aigues-resi1. L'objectiu de 2.100 euros que s'havien proposat ja s'ha superat, tot i que encara queden 27 dies perquè les persones que ho vulguin facin les seves aportacions. Com a contrapartida, l'entitat ofereix cinc tipus de recompensa, segons la quantitat de diners que s'hagi donat.

EL PROJECTE, DIVIDIT EN DUES PARTS

El projecte consta de dues parts. La primera, realitzar el vídeo en qüestió per posar sobre la taula la problemàtica a què s'enfronta el riu, i el seu patrimoni natural i cultural, a causa dels abocaments d'aigües residuals i la manca endèmica de depuradores.
La segona és la difusió corresponent del document a través de les xarxes socials per arribar a la ciutadania i plantejar a l'administració, que la instal·lació de depuradores "és un tema prioritari".

L'audiovisual s'utilitzarà com a principal actiu per a un pla de comunicació a través de diferents canals, amb especial focus a les xarxes, i que inclourà també continguts complementaris extrets de les informacions aportades per Ajuntaments de la conca del riu i l'ACA. En aquest sentit, es pretén contrastar les conclusions de la peça amb aquestes dades
Maribel Serra, secretària de Terres del Gaià
Maribel Serra, secretària de Terres del Gaià
Maribel Serra, secretària de Terres del Gaià
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla