Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
20 de gener del 2023
Roda de Berà es reuneix amb tècnics de la Universitat Politècnica de Catalunya per cercar solucions per a les platges del municipi
El consistori pretén protegir el litoral rodenc, amb actuacions que tinguin efectes a curt i llarg termini
L’Ajuntament de Roda de Berà ha realitzat aquest dimecres una visita a la platja Llarga juntament amb representants de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). L’objectiu és trobar solucions urgents abans del proper estiu, i a llarg termini, per assolir l’estabilització de les platges de la vila, sobretot de la Llarga, la més afectada per la manca de sorra.

El següent pas serà l’elaboració d’un informe tècnic que analitzi l’afectació de les diferents infraestructures, els ports, que es troben a llevant de la platja Llarga en els moviments de sorra. I a mig termini es farà un estudi
de la dinàmica del litoral per conèixer com viatja la sorra.

Pel que fa a l’estabilització de la platja, s’obren diferents alternatives al projecte d’espigons que proposava al 2014 el projecte del Servei de Costes de Tarragona per estabilitzar les platges des del Roc de Sant Gaietà fins a la platja Llarga.

Una d’elles seria crear una barrera artificial amb biòtops per evitar que la força de les onades arribi fins a la platja i s’emporti la sorra. Aquestes estructures, amb el temps, ajuden a més a més a preservar i regenerar els ecosistemes marins.

Una altra solució podria ser el transport de la sorra amb vaixells, des del Port fins al punt més proper a la vora del mar de la platja Llarga, per tal de dipositar-la allà i crear una barrera natural que frenés la força de les onades dels continus temporals. “ A poc a poc, amb el moviment de les onades, la sorra arribaria fins a la platja”, diuen des del consistori.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es