Notícies
Foto: Ricard Ramon i Sumoy
29 de desembre del 2022
Ricard Ramon i Sumoy presentarà el llibre ‘La lluita per l’aigua a la conca baixa del Gaià’ al Casal de la Riera el 3 d gener
Explica com ha influït la lluita per un bé tan preuat i escàs com és l’aigua en els pobles de la zona en els dos últims segles
El rierenc Ricard Ramon i Sumoy és l’autor del llibre ‘La lluita per l’aigua a la conca baixa del Gaià. Regadiu, molins i conflicte’, una altra obra que se suma a les moltes que s’han fet al territori per donar a conèixer la història de la subcomarca des de diferents vessants. En aquest cas, com el nom indica, tracta de l’aigua del riu Gaià.

En declaracions a aquesta casa, Ricard Ramon, que col·labora cada any amb el Centre d’Estudis d’Altafulla, ha avançat que es tracta d’un llibre en el qual explica com ha influït la lluita per un bé tan preuat i escàs com és l’aigua en els pobles de la conca baixa del Gaià en els dos últims segles.

Ramon és politòleg i fa anys que viu a Brussel·les. Actualment, és cap de la unitat adjunta a la Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea. En altres paraules, treballa en l’àmbit de la política agrària. Per tant, té contacte directe i permanent amb l’activitat econòmica d’aquest sector. Això ha motivat l’interès per “saber d’on venim, les arrels dels nostres pobles i com han anat canviant les coses”, ha reconegut.

Pel que fa al llibre que acaba de veure la llum, el motiu de l’origen és molt personal per l’autor, el seu avi, que era d’Altafulla i president de la comunitat de regants. Per tant, té un coneixement ampli i acurat sobre aquest assumpte.

Com ha explicat Ricard Ramon, en l’inici del llibre es troben tres articles que ell mateix havia fet amb anterioritat per als Estudis Altafullencs del Centre d’Estudis d’Altafulla. Clar, tracten sobre l’Altafulla del segle XIX, i concretament, per exemple, del Marquès de Tamarit.

La presentació de ‘La lluita per l’aigua a la conca baixa del Gaià’ tindrà lloc el dimarts 3 de gener, a les 19h, al Casal de la Riera de Gaià (carrer Sant Pau, 12). Sens dubte, el lloc més especial per l’autor, veí del municipi. L’obra es pot adquirir ja a les llibreries, a part del Molí del Mig de la Riera, de dilluns a divendres, de 16h a 18h.
Ricard Ramon i Sumoy, autor del llibre
Ricard Ramon i Sumoy, autor del llibre
Social
Et recomanem
Dia de l’arbre i festa de l’olla
26 de març a partir de les 10:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Monòleg 'Jo i la meva futura jo', a càrrec de Núria Clotet
31 de març a les 19:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es