Notícies
Foto: Ajuntament de Renau
20 de gener del 2023
Renau acull un taller de pedra seca per contribuir a la protecció d'hàbitats naturals a les Parades de la Font Vella
És una activitat gratuïta en la qual descobrir els beneficis d'aquestes construccions per la conservació de la fauna autòctona
La Societat Catalana d'Herpetologia organitza un taller gratuït per aprendre l'art de la pedra seca el diumenge 29 de gener de 10 h a 13.30h a la finca de les parades de la Font Vella en custòdia a Renau. Anirà a càrrec del mestre margener de l'Associació Relleu i Entorn, Albert Gavaldà.

L'objectiu d'aquesta iniciativa és ensenyar a utilitzar les tècniques de construcció amb pedra seca per construir una varietat d'elements com ara marges i murs. Són peces patrimonials d'un valor cultural incalculable que, de fet, han estat declarats patrimoni immaterial de la UNESCO.

Aquesta tècnica de construcció contribueix a protegir i conservar l'entorn natural, ja que compleix una funció ambiental important en la conservació d'amfibis, rèptils, insectes i mamífers. En el cas dels rèptils, els murs són zones de criança i refugi. És a dir, la creació de murs amb pedra seca ajuda a mantenir la diversitat d'aquesta espècie i d'altres éssers vius lligats a aquests hàbitats.

Des de l'organització es recomana portar aigua, muda de recanvi, gorra, calçat còmode i guants de treball al camp. Les persones interessades han d'enviar un correu a l'adreça electrònica sch@soccatherp.org.

Aquest taller forma part del projecte Consciència Herpetològica i compta amb el suport del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Les entitats que hi col·laboren són Relleu i entorn, GEPEC-EdC, Renau Natura, Athípika i l'Ajuntament de Renau.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es