Notícies
Foto: Protecció Civil
04 de gener del 2023
Protecció Civil emet diferents consells a la ciutadania per garantir la celebració de cavalcades de Reis amb seguretat
Principalment se centren en evitar riscos en el moment del pas de les carrosses per la via pública i en com actuar si es produeix alguna incidència
Per gaudir d’una cavalcada de Reis segura, Protecció Civil de la Generalitat recorda a la ciutadania i també als ajuntaments que cal prendre certes mesures bàsiques d’autoprotecció per minimitzar-ne els riscos. Així, es posa especial èmfasi en les recomanacions per al públic, especialment els adults que vagin amb infants. El principal risc de la cavalcada és durant el pas de les carrosses i també els accidents per enfilar-vos sobre algun objecte com ara contenidors, semàfors,...

Demanen, doncs, sentit comú i seguir sempre les instruccions de l’organització, i no posar-se en risc ni exposar els menors a un possible accident. Si aquest es produeix, insten a actuar amb calma i no cridar, córrer o empènyer per evitar agreujar la situació.

A més, Protecció Civil de la Generalitat ha proporcionat els darrers 9 anys 470.000 polseres identificatives (entre les 320.000 polseres de vinil des del 2014 i les 150.000 polseres de paper des del 2017) als ajuntaments i les Associacions de Voluntariat de Protecció Civil amb l’objectiu que la mainada la porti durant la cavalcada, o en els actes amb gran concentració de persones, i així evitar que es perdi. Aquesta polsera permet anotar el nom de l’infant i un telèfon de contacte de la persona responsable en cas que es perdi. Igualment es demana que si no es compta amb aquest element, ja sigui de Protecció Civil o dut des de casa, s’escriguin les dades del nen i el contacte familiar en algun lloc visible com el braç o la mà de l’infant.


Tots els consells per a l’organització de cavalcades i la prevenció d’accidents en la preparació de les carrosses es pot trobar al web de l’ens o bé a través de les xarxes socials de Protecció Civil de la Generalitat (Facebook, Twitter i Instagram @emergenciescat) amb l’etiqueta #cavalcadasegura. Igualment, per aquesta mateixa via s’informarà de les possibles incidències de les cavalcades el dia 5 de gener.
Social
Et recomanem
Dia de l’arbre i festa de l’olla
26 de març a partir de les 10:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Monòleg 'Jo i la meva futura jo', a càrrec de Núria Clotet
31 de març a les 19:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es