Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
09 de gener del 2023
Protecció Civil de la Generalitat activa l'Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent aquest dilluns
Avui dilluns bufarà fort vent al llarg del dia i es demana extremar les precaucions en la conducció i en totes les activitats a l’aire lliure
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d’Alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de vent a Catalunya VENTCAT davant la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) d’un episodi amb fortes ratxes de vent avui sobretot al migdia al prelitoral central.

Segons l’SMC, les ventades havien d’afectar en especial les comarques de l'Alt i Baix Camp, així com l'Alt Penedès aquest dilluns al matí fins al migdia. A la tarda, fins a les 19:00 hores el fenomen es concentrarà al litoral central i Catalunya central, així com als Pirineus. A partir del vespre i fins a la matinada les comarques més afectades seran l'Alt Urgell, Alta Ribagorça, Berguedà, Cerdanya, Pallars Sobirà, Ripollès i Solsonès.

El vent bufarà de component nord i oest. Al Pirineu, el llindar d'avís és probable que se superi sobretot a cotes altes i a l'Alt Empordà a l'extrem nord de la comarca.

Protecció Civil recorda que cal extremar especialment les precaucions en la conducció i també en totes les activitats que es realitzin a l’aire lliure, evitant sobretot les zones boscoses on podrien caure branques o arbres.

A més, també a escala urbana cal ser molt prudent amb la possible caiguda d’elements estructurals i objectes nadalencs a la via pública. A nivell preventiu, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Tampoc és segur protegir-se darrere de murs o cartells publicitaris si no són estables.

Es recomana fer seguiment de l’evolució meteorològica al perfil del @meteocat i seguir els consells i les possibles incidències a través del twitter @emergenciescat.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es