Notícies
Foto: Twitter Montse Guiu
01 de març del 2024
Montse Guiu presenta ‘Primeres persones’ aquest dissabte a Altafulla
El llibre relata una història d’amor entre dues persones que han d’aprendre a acomiadar-se
La pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla acull aquest dissabte 2 de març a les 12h la presentació del llibre ‘Primeres persones’. La seva autora, la periodista Montse Guiu, hi relata els sentiments que va viure a partir d’un fet que li va marcar un abans i un després, com és la mort de la mare, que estava diagnosticada de càncer. Una malaltia que en irrompre va transformar les emocions de totes dues, que a partir d’aleshores van haver d’aprendre a acomiadar-se.

En declaracions als micròfons d’Altafulla Ràdio, Guiu explica que el llibre narra un cas real però que en cap cas es tracta d’una autobiografia. És “una biografia ficcionada”, assegura, ja que “combina la realitat amb un 20% d’elements de ficció perquè la història tingui força”. I de fet, l’autora confessa que no és un llibre trist, tot i que li va ser molt difícil d’escriure, i se sincera quan relata que el projecte va començar en forma de dietari personal amb la idea d’escriure les emocions que sentia donada la dificultat que tenia de comunicar-les amb més gent.

Montse Guiu va començar a escriure ‘Primeres persones’ fa set anys. Una aventura intermitent, aquesta, que va treballar sobretot durant la pandèmia del coronavirus. Sense cap mena d’interès per publicar el text, en acabar el va cedir a Marinada, amb la voluntat de copsar l’opinió professional d’una editorial. I a les mans del filòleg Joan Ramon Marina va ser quan l’escrit va agafar forma de llibre.

Podria semblar una publicació encarada a l’autoajuda, però Guiu deixa palès que no l’és. Tot i així diu que després d’onze presentacions ha rebut bones crítiques de la gent que ha llegit el llibre o ha seguit la història a les xarxes socials. És el cas, per exemple, de la situació que va viure en un dels dos actes que ha fet a Andorra, quan una persona del públic la va sorprendre en reconèixer-li tot el que ‘Primeres persones’ significava per ella i explicar-li que passava per una conjuntura molt semblant a la seva.

L’activitat d’aquest dissabte a Altafulla està organitzada per l’Associació Cultural Etcètera i rep el suport de l’àrea de Salut de l’Ajuntament. Des de l’organització garanteixen que serà “un acte amè i amable”.
Montse Guiu, autora de ‘Primeres persones’
Montse Guiu, autora de ‘Primeres persones’
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla