Notícies
Foto: Arxiu
27 de desembre del 2022
Metges de Catalunya confirma la vaga a finals de gener perquè considera insuficients les mesures presentades en les negociacions dels convenis
El sindicat assegura que encara no ha rebut cap proposta formal que respongui a les seves reivindicacions
Metges de Catalunya ha confirmat aquest divendres la vaga del 25 i 26 de gener. El sindicat ja ha registrat la convocatòria al Departament d’Empresa i Treball perquè considera insuficients les mesures presentades durant les negociacions dels convenis del Siscat i l’ICS. Un mes després d’haver fet el primer anunci de vaga, el sindicat assegura que encara no ha rebut cap proposta formal que respongui a les seves reivindicacions.

El secretari general de Metges de Catalunya, Xavier Lleonart, considera que en les negociacions dels nous convenis no s’aborden qüestions de fons, com la manca de relleu generacional i els dèficits assistencials.

A la vaga de metges del 25 i 26 de gener, també s'hi ha sumat la Mesa Sindical de Sanitat de Catalunya, que agrupa vuit organitzacions minoritàries que representen tots els col·lectius sanitaris.

Justament, aquest divendres el departament de Salut ha signat amb les patronals i els sindicats CCOO, UGT i SATSe el nou conveni del Siscat, la xarxa concertada del sistema sanitari públic.
Aquest inclou el compromís d’injectar 460 MEUR extra l’any vinent. El preacord també inclou un increment salarial del 3,5% i revertir les retallades. En dona més detalls el conseller de Salut, Manel Balcells.

Pel que fa a la vaga, el conseller Balcells confia que quan Metges de Catalunya llegeixin la lletra petita del conveni signat, valorin la millora que suposa.

La xarxa concertada del sistema sanitari públic compta amb 70.000 treballadors, sobretot d'hospitals.
Xavier Lleonart, secretari general de Metges de Catalunya
Manel Balcells, conseller de Salut
Manel Balcells, conseller de Salut
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es