Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
05 de juny del 2023
MARTÍNEZ: "Amb l'EINA hem pogut negociar i amb Alternativa només hem parlat perquè s'han enrocat amb l'alcaldia"
Els comuns lamenten les exigències de Junts per formar govern a Altafulla però no donen les negociacions per tancades
Una setmana després dels comicis electorals les negociacions per fer un govern a Altafulla avancen i si jutgem per les valoracions d'uns i altres podria semblar que hi ha més afinitats en un costat de la balança que en un altre però cap dels implicats ha confirmat encara l'acord.

Junts per Altafulla manté la paella pel mànec pel que fa a les negociacions amb els diferents grups majoritaris, l'EINA-ERC i Alternativa Altafulla, per intentar bastir un govern bipartit després que l'opció del govern de concentració quedés totalment descartada de bon inici.

Segons la portaveu de Junts, Eva Martínez, però, amb l'Esquerra Independentista "sí s'ha pogut negociar" mentre que amb Alternativa les trobades han estat "converses", ja que no s'ha pogut entrar en negociacions perquè una de les premisses dels juntaires, la possibilitat d'ostentar temporalment l'alcaldia, és "innegociable" pels comuns. Martínez ha lamentat que amb aquest "enroc" no s'ha pogut avançar encara en la negociació.

Alternativa Altafulla, de fet, és qui ha fet saltar la llebre en aquest assumpte amb un comunicat enviat als mitjans de comunicació i publicat a les xarxes en què apuntava que les negociacions els deixaven en "una posició complicada" precisament per l'exigència dels juntaires sobre l'alcaldia. I així ho ha expressat la portaveu de la formació, Montse Castellarnau, en aquesta emissora.

Castellarnau no dona les negociacions per tancades i afirma que es continuarà parlant amb Junts.

Per la seva banda, des de l'EINA impera també la prudència i s'apunta que a les reunions i trobades amb Junts per Altafulla s'està parlant amb força consens sobre punts programàtics i projectes de futur per la vila. Ho explica el portaveu dels republicans, Jordi Molinera.

Les negociacions en un costat o en un altre, segons expliquen els protagonistes continuen endavant a l'espera que en els pròxims dies o hores es doni a conèixer un acord. Ha de ser, això sí, abans del 17 de juny. Encara hi ha temps.
Eva Martínez, portaveu de Junts per Altafulla
Montse Castellarnau, portaveu d'Alternativa Altafulla
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA-ERC
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla