Notícies
20 d'abril del 2015
Llista Oberta per Altafulla fa pública la seva candidatura en un acte festiu al Faristol
La voluntat de la formació és centrar-se en la “sobirania municipal” i en la “recuperació dels drets perduts”
Cançons d’autor d’un marcat to reivindicatiu, poemes satírics crítics amb l’actual alcalde, Fèlix Alonso, i la seva política, i una actuació de zumba han centrat la presentació pública de la candidatura de la formació Llista Oberta per Altafulla (Llopa). L’acte, celebrat aquest diumenge a la tarda al Faristol, ha transgredit el protocol i les formalitats per convertir-se en una celebració lúdica i cultural.

Més enllà de les diferents actuacions, cadascun dels membres que conformen la llista han explicat el perquè de la seva participació, i han expressat la seva il·lusió de formar part del projecte.

L’alcaldable Fonxo Blanch ha explicat que aquest esdevindrà “l’únic acte de la formació en clau negativa”. En aquesta línia, ha qualificat aquesta novena legislatura com “la pitjor de tota la història d’Altafulla”. Ha denunciat que “els han robat molts drets”, i que existeixen “sectors molt discriminats”. La seva proposta ara és “salvar el poble d’un estat d’alarma”, i “tornar a ser un poble nou, de futur, amb vida, i amb perspectives”.

Ha explicat que presenten un programa “molt detallat”, centrat, entre d’altres qüestions, en el retorn dels plens mensuals; en la reobertura de l’accés a la Roca del Gaià; en evitar que el poble es converteixi en un desert, fent referència a la conversió de la Vila Closa en una illa de vianants i al pla especial del Barri Marítim; o en la representació del petit comerç davant dels “dos grans monstres”.

Fonxo Blanch també ha proposat la creació d’una Comissió de Mobilitat, i d’una Comissió del Barri Marítim que agrupi les formacions municipals i els veïns de la zona. Una altra de les propostes és la instauració d’un Consell de Notables format per antics regidors i exalcaldes que es reuneixi, com a mínim, dues vegades l’any.

Un programa electoral que esdevé “el seu contracte i el seu compromís amb la societat”, i que, segons ha afirmat, “permetrà que el 24 de maig s’acabi la indignació i el derrotisme perquè reneixi la il·lusió”. El principal punt del programa, però, és la sobirania municipal.

Una sobirania en clau municipalista que creuen que s’ha de complementar i interrelacionar amb Tarragona i amb la Generalitat per qüestions, principalment, d’infraestructures. Amb aquesta voluntat, en l’acte de presentació també han estat presents Xavier Sabaté, diputat al Parlament de Catalunya; Carles Castillo, regidor de Seguretat Ciutadana i Territori de l’Ajuntament de Tarragona; i Ana Santos, qui ocupa el número 6 de la llista socialista per Tarragona en els propers comicis.

Davant d’aquestes ganes dels membres de Llopa de “recuperar els drets perduts, i regenerar la política municipal”, el regidor tarragoní Carles Castillo ha destacat que ara és “el millor moment per tornar als orígens, i per començar a construir sobre unes bases una altra vegada fortes amb treball, compromís i esforç”. Ha insistit en la idea que Llista Oberta per Altafulla “vol viure i conviure com a poble, i governar per a tots amb un ull posat en aquelles persones que ho passen pitjor”. En aquest sentit, ha recordat que “el municipalisme està a l’adn del PSC”.

Xavier Sabaté ha estat l’encarregat de tancar l’acte. Ha explicat com va començar la seva relació amb Fonxo Blanch, qui el va incitar a afiliar-se al PSC ara fa 39 anys, i qui li “ha insuflat ànims en moments complicats o de dubte”. A mode de curiositat, ha recordat que la seva primera actuació com a membre actiu del partit va ser, precisament, a Altafulla en motiu del ‘Referèndum de Reforma d’Adolfo Suárez’.

Sabaté ha titllat l’acte “d’entranyable”, i ha reconegut que per a ell “Fonxo Blanch sempre serà el seu germà gran”. Sigui quin sigui el resultat –ha afegit- els ha felicitat per ser “una gran candidatura amb persones amb passió”.

La presentació havia d’anar a càrrec de Montse Llopart, però finalment no hi ha pogut ser present per problemes de salut.
Fonxo Blanch, candidat de Llista Oberta per Altafulla
Carles Castillo, regidor tarragoní de Territori
Xavier Sabaté, diputat al Parlament
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla