14 d'abril del 2015
Les VII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla aposten pel producte local i de proximitat i el maridatge amb vins del Mediterrani
L’actor Fermí Fernández ha estat el padrí enguany de la mostra que fins el 3 de maig reunirà tretze restaurants del municipi
La Vil·la Romana dels Munts d’Altafulla ha acollit aquest migdia la presentació de les VII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, que organitza la regidoria de Comerç i Consum de l’Ajuntament, encapçalada per l’edil Pere Gomés, amb la col·laboració de la regidoria de Turisme.
La mostra, que reuneix 13 restaurants del municipi, aposta en aquesta nova edició pel maridatge amb vins i l’oferta àmplia i diversa de productes locals i de proximitat, fomentant així els de temporada que ens apropa el Mediterrani. Comença avui i s’allargarà fins el proper 3 de maig.
L’actor i humorista Fermí Fernández, molt vinculat al Baix Gaià, ha estat el padrí de les jornades, i ha estat acompanyat pel regidor de Comerç d’Altafulla, Pere Gomés. Precisament, l’edil ha destacat aquesta “mediterraneïtat” que tant caracteritza Altafulla. En aquest sentit, s’ha mostrat molt orgullós de la representació de restaurants que hi prenen part, i ha definit el municipi com “una població única i amb molt de futur en aquest àmbit”.
Les Jornades Gastronòmiques d’Altafulla han buscat des dels seus inicis allunyar-se de la resta de propostes que es fan arreu del nostre territori. El principal tret diferenciador, tal i com ha explicat Pere Gomés, és que no giren entorn d’un sol producte. Ara fa un temps, van renunciar també a grans esponsoritzacions com ara la cervesa.
D’entre els plats que s’hi poden trobar destaquen el fusilli amb carabassó i gambes a l’aroma de menta, el pop a feira amb patates, els calçots arrebossats amb pa de romesco i la seva salsa, la tonyina fresca amb guarnició de verdures, o la cassoleta de peix de roca i gambeta, encenalls de pa rústic i semolina, entre d’altres. Com a postres, la panna cotta amb fruits del bosc, la sorpresa de fruites, o el coulant de xocolata amb nata i maduixes. Els preus dels menús oscil·len entre els 20 i els 30 euros.
Aquells comensals que acumulin cinc àpats en cinc restaurants diferents durant el transcurs de les jornades, entraran en el sorteig dels següents premis: un dinar o sopar per a 2 persones al restaurant Club Marítim, un sopar per a 2 persones al restaurant Costa Dorada, una nit per a 2 persones a l’Hotel Gran Claustre amb esmorzar inclòs (gentilesa del restaurant Bruixes de Burriac), un dinar per a 2 persones al restaurant Tapacadabra (entre setmana), un dinar per a 2 persones al restaurant Voramar Cal Vitali (entre setmana), i una consumició al restaurant bar musical Faristol (cap de setmana).
La presentació d’aquest dimarts ha comptat amb una degustació de plats dels restaurants participants i amb un tast de vins del celler Mas Vicenç. L’acte ha estat amenitzat musicalment pel saxofonista i director de l’Altafujazz, Toni Pla.
Més enllà de la celebració de les jornades, que també serveixen per ocupar el buit que hi havia fins ara entre la Setmana Santa i l’estiu, el regidor Pere Gomés ha avançat que han iniciat algunes converses amb la voluntat de promoure alguna iniciativa a l’entorn d’una mena de ruta de tapes. En aquest cas, però, es buscarien complicitats amb algunes de les celebracions d’Altafulla.
Pere Gomés, regidor de Comerç
Pere Gomés, regidor de Comerç