Notícies
Arxiu
29 d'abril del 2016
Les representacions del Ball Parlat del Sant Crist de Salomó enceten nova temporada aquest diumenge
La renovació d’una part del vestuari i la incorporació de joves a l’elenc són les principals novetats del 2016
Coincidint amb la Festa Major de la Santa Creu i després de la funció especial del 24 d’abril a la basílica del monestir de Montserrat, aquest diumenge 1 de maig el poble de Salomó dóna el tret d’inici a les representacions del tradicional Ball del Sant Crist. Es tracta d’un espectacle que combina teatre i dansa, que pertany al gènere dels balls parlats i està declarat Element Festiu Patrimonial d’Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya.

Els assajos de la darrera versió de l’obra d’arrels medievals, duta a terme per l’Institut del Teatre de Barcelona, ja fa setmanes que estan en marxa. És des del mes de gener, de fet, que la direcció de l’espectacle treballa per estructurar les funcions d’enguany i seguir amb la línia d’introducció de canvis que van començar a ser visibles fa tres temporades. Raimon Casals és el director artístic de l’obra.

El Ball Parlat segueix invertint aquesta temporada per replantejar la posada en escena d'alguns quadres de l'espectacle amb l'objectiu de millorar l’obra i fer-la més dinàmica de cara a l’espectador. Unes modificacions que no s’aturen enguany i que s’implementen gradualment en diverses temporades. Com a novetats aquest 2016 destaca la renovació de vestuari d’alguns personatges i la incorporació de noves persones a l’elenc, principalment joves de la vila, que garanteixen un relleu generacional i el futur del Ball.

Les representacions de l’espectacle tenen lloc a l’església de la vila durant els quatre primers diumenges de maig a les 12 del migdia, que enguany escauen els dies 1, 8, 15 i 22. Les localitats són numerades. Per a més informació i reserves cal contactar al telèfon 977 629 058 o al correu electrònic info@balldelsantcrist.cat.

Les funcions d’enguany seguiran sent al mateix preu que els darrers anys: 10 € l’entrada individual i descomptes negociables per a grups. A més, l’organització ha signat novament un conveni amb restaurants locals amb la voluntat d’oferir paquets que combinen l’entrada d’accés a l’espectacle, menús a restaurants i excursions i visites guiades. Les ofertes es poden consultar al lloc web de l’entitat, www.balldelsantcrist.cat.
Raimon Casals, director artístic del Ball Parlat del Sant Crist
Raimon Casals, director artístic del Ball Parlat del Sant Crist
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla