Notícies
03 de març del 2016
Les obres per reduir les inundacions al Barri Marítim d’Altafulla avancen a bon ritme
Els treballs només obligaran a prohibir el pas durant quinze dies. Fins aleshores, el trànsit es regula mitjançant un semàfor que s’hi ha instal·lat
L’Ajuntament d’Altafulla va posar en marxa a mitjans del mes de febrer el projecte d’adequació de la rotonda situada entre la Via Augusta i la Via Hercúlia per tal de minimitzar les inundacions que es produeixen en casos de pluges a l’entorn del Barri Marítim i, especialment, en el drenatge del canal de la Rasa. Segons ha avançat la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, “els treballs consistiran en elevar el paviment i excavar per sota del mateix, de tal manera que hi quedi un espai lliure que permeti acumular l’aigua per sota de la calçada, i no deixi impracticable el que esdevé una de les entrades al municipi”. La regidora ha explicat que els treballs avancen a bon ritme, i que la previsió és que estiguin enllestits a començaments del mes de juliol.

Pel que fa afectacions, ha avançat que les obres només obligaran a prohibir el pas durant quinze dies, i que, fins aleshores, el trànsit es regula mitjançant un semàfor que s’hi ha instal·lat.

Es tracta d’una primera fase on, en base a un estudi hidrològic i hidràulic de la rotonda de La Rasa, la proposta constructiva se centra en un sistema de drenatge sota la rotonda que capta les aigües provinents dels passos soterrats, de la Via Hercúlea, Via Augusta i de la conca de la Rasa. D’aquesta manera, la part inferior de la rotonda romandrà buida, habilitant un volum d’acumulació d’aigua i permetent el pas del flux de la Rasa per sota la rotonda cap a la seva continuació de manera canalitzada. En aquest entorn, es perfilarà la rotonda pujant les cotes i allunyant l'exposició de vehicles i vianants de la inundació, reduint el risc i millorant l'estat de servei de la rotonda.

Des dels serveis tècnics s’alerta però que amb aquesta proposta, per a una pluja de dues hores associada a un període de retorn de cinc anys, en el moment més crític, el centre de la rotonda no s'inunda, i només els punts baixos que queden per sota del calat del canal de sortida poden veure's afectats, com al carrer Via Augusta i els passos soterrats, on poden quedar 30-50 cm d'aigua durant mitja hora i entre 10 i 20 cm durant unes dues hores.

L’empresa adjudicatària de les obres és Edificacions i Urbanitzacions Vendrell SL. El cost dels treballs s’eleva als 420.630,39€.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Concert en família amb Lali Begood
16 de juny a les 12h a La Violeta
Entrades gratuïtes a: entradas.codetickets.com
Dia de la música
21 de juny de 17h a 20h al carrer de l'Hostal
Organitza: Escola Municipal de Música d'Altafulla
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla