Notícies
13 de maig del 2015
Les obres del carrer Martí d’Ardenya començaran la segona quinzena de setembre
La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimecres el plec de clàusules per l'execució del contracte on al juny es podria conèixer l’empresa adjudicatària
Les obres del carrer Martí d’Ardenya començaran la segona quinzena de setembre, tal i com ha remarcat l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. La Junta de Govern Local ha aprovat aquest dimecres el plec de clàusules per l'execució del contracte i al llarg del mes de juny es podria conèixer l’empresa adjudicatària. Segons el redactat, el termini de les obres seria de 16 setmanes, però Fèlix Alonso, ha recordat que, com ha passat amb el camp de gespa, l’empresa que guanyi el concurs, podria reduir aquest termini.

L’actuació consisteix en l’enderroc de les actuals voreres i calçada, la construcció de noves voreres més amples amb un panot adequat de pedra natural, i la formació d’una nova calçada més estreta, a la mateixa alçada de les voreres, amb paviment bituminós. Un dels punts més significatius serà la supressió de l’aparcament al carrer, donat que per la seva estretor dificulta la circulació rodada i de vianants, així com la instal·lació de diversos elements de mobiliari urbà: jardineres, bancs, lluminàries, entre d’altres, que permetran assolir un caràcter de nucli històric per a la via i afavorir la seguretat dels vianants.

En aquesta proposta també es contemplen la formació d’una canalització d’aigües pluvials soterrada, actualment inexistent; la connexió dels desguassos de pluvials de cada casa a la xarxa general, i el soterrament de les instal·lacions aèries existents, com el cablejat elèctric. La proposta de semi-conversió en illa de vianants del carrer Martí d’Ardenya és una actuació que comporta un especial interès urbanístics i artístic, segons els serveis tècnics d’arquitectura de l’Ajuntament, ja que està situat dins l’àmbit del conjunt històric i artístic de la Vila Closa d’Altafulla. Només es permetrà la circulació rodada, i en cap cas, l’estacionament de vehicles.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla