Notícies
Foto: Arxiu
29 de desembre del 2022
Les estacions de servei diuen que "no té sentit" eliminar la bonificació als carburants i proposen també rebaixar l'IVA
Les benzineres calculen que durant els últims dies amb descompte es doblaran les vendes respecte d'un període "normal"
El president de l'Agrupació Catalana d'Associacions d'Estacions de Servei (Agrucaes), Albert Campabadal, ha lamentat que el govern espanyol hagi decidit eliminar la bonificació general de vint cèntims per litre de carburant. "Retirar aquesta ajuda no té sentit", ha indicat en declaracions a l'ACN, després que aquest dimarts es donés a conèixer la decisió en la presentació del darrer paquet de mesures de l’Estat per combatre les conseqüències de la guerra a Ucraïna.

En aquest sentit, Campabadal ha recordat que el combustible encara continua per sobre dels preus que marcava fa un any. Concretament, el gasoil ho és un 22%, i la gasolina ho és un 6,13%. Per això proposa rebaixar l'IVA tal com ha fet l'executiu amb els aliments bàsics. Així mateix, ha confirmat que d’ençà que es va anunciar que es retirarà el descompte, les benzineres han constatat "més gent" que aprofita per omplir el dipòsit i calculen que durant els següents dies es doblaran les vendes respecte d'un període "normal".

Cal recordar que en l’anunci de dimarts, el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va dir que la bonificació de vint cèntims per litre de carburant només es mantindrà per als sectors professionals. L’argument és que el preu ha baixat notablement respecte a l’estiu, quan es va arribar al rècord de 2 euros el litre.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es