Notícies
Foto: AFFAC
18 de gener del 2023
Les AFA de les escoles d'Altafulla clamen per mantenir la gestió dels menjadors escolars
Asseguren que el traspàs obligat al CCT suposarà una pèrdua en la qualitat del servei i la impossibilitat de prendre decisions al respecte
Els menjadors escolars que es trobin en mans privades, principalment de les Associacions de Famílies d'Alumnes (AFA) passaran a ser gestionades pel Consell Comarcal corresponent, en el cas de casa nostra, del Tarragonès. Això és el que ha comunicat l'ens supramuinicipal a aquestes entitats que ja s'hi han posicionat en contra. A Altafulla, tant l'AFA de l'Escola La Portalada com la del Roquissar s'han adherit a les reivindicacions de l'entitat que les aglutina, Associacions Federades de Famílies d'Alumnes de Catalunya (AFFAC ).

Les AFA que gestionen els menjadors escolars, es fan càrrec no només de la contractació del servei de menjar, el càtering o de cuinar-ho en cuines pròpies, com del servei de monitoratge imprescindible per cobrir les dues hores i dos quarts que, per norma, dura l'estona de menjador.
Una estona en la qual a més de dinar, els alumnes gaudeixen d'esbarjo i activitats diverses dirigides per aquest col·lectiu de monitors i monitores. Si aquest servei conjunt es traspassa al CCT, des de les AFA denuncien que es perdrà capacitat de les famílies de prendre decisions al respecte i es perdrà qualitat tant en l'atenció als alumnes com en el producte que s'ofereixi en els dinars de les escoles. Conseqüència directa d'una licitació pública que haurà de fer-se i que, previsiblement, tendirà a la baixa, és a dir a adjudicar-se a qui ofereixi un cost més baix del servei. Així ho destaca la presidenta de l'AFA de La Portalada, Montse Martí, qui també assenyala la quantitat d'alumnes que són usuaris del menjador escolar al centre.

Un dels consellers del Consell Comarcal, el socialista torrenc Vale Pino, assegura en declaracions a Ona La Torre, que el CCT dona compliment a un dictamen de la Generalitat.

En la mateixa línia des del Consell Comarcal s'ha emès un comunicat arran del rebombori suscitat per aquesta mesura que entraria en vigor el curs vinent, el 2023-24 assenyalant també el compliment de les indicacions de l'administració autonòmica i establint una trobada amb les AFA afectades per intercanviar impressions i informar amb detall d'aquesta nova situació. La cita està prevista per al pròxim 25 de gener. Mentre que el dia 31 la reunió és amb les direccions dels centres, que també tenen interès a conèixer com es gestionarà aquest espai de temps, no lectiu, però que es desenvolupa a les escoles que dirigeixen i amb alumnes que tenen al càrrec.
Montse Martí, presidenta de l'AFA de l'Escola La Portalada
Vale Pino, conseller del Consell Comarcal del Tarragonès
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es