Notícies
Foto: La Tribu del Gaià
17 de juny del 2016
La Tribu del Gaià organitza aquest diumenge la primera Festa del Solstici
És una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de crear un espai de creixement amb molta llibertat per a les famílies
L’educació alternativa és present a l’agenda del cap de setmana al Baix Gaià. La Tribu del Gaià és una associació sense ànim de lucre amb l’objectiu de crear un espai de creixement lliure amb les famílies, i ho fa mitjançant un projecte particular.

Es basen en el creixement familiar i emocional, i es potencia l’autonomia dels participants i, en lloc de dirigir, suposa un acompanyament emocional a través del joc i la implicació de les pròpies famílies que ho conformen. És el segon any de vida de l’associació, que rebutja definir-se com a “escola”, sinó com a “espai” diferent als centres tradicionals. Roger és un dels educadors-acompanyants de la tribu.

Es troben a la urbanització El Castellot, a la Riera de Gaià, a tocar del bosc i en contacte permanent amb la natura, i la única diferència que s’estableix entre els infants són les capacitats de maduresa per edats.

El principal atractiu de la tribu és l’estreta vinculació amb les famílies. A dia d’avui en formen part onze, a més de les que puntualment s’hi sumen, amb els més petits del grup. Mavi Morero és una de les responsables de La Tribu del Gaià.

El projecte acull a nens i nenes d’entre 0 i 6 anys, tot i que la voluntat és augmentar aquesta franja. Diàriament se celebra una assemblea de propostes on els infants poden col·laborar i decidir les activitats a dur a terme.

El finançament es basa en un verkami, és a dir, aportacions econòmiques dels propis participants. A més, aquest diumenge organitzen la primera edició de la Festa del Solstici a ‘La Traviesa’, a Torredembarra, i que té previst un ampli ventall d’activitats familiars.

La Tribu del Gaià es troba actualment en una fase de creixement inicial, i a la comarca també existeixen altres iniciatives similars ja consolidades, com ara ‘El Submarí Lila’.
Roger, un dels acompanyants
Mavi, una dels acompanyants
Mavi, una dels acompanyants
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla