Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
02 de juny del 2023
La Toque guanya el premi a la millor tapa de la ruta 'La Xoixeta' d'Altafulla d'enguany
El certamen ha repartit unes 5.200 tapes en les dues setmanes que s'ha desenvolupat, abraçant tres caps de setmana
'Jamoncito', així és com es diu la tapa guanyadora de l'edició d'enguany de la ruta de tapes bruixes d'Altafulla, 'La Xoixeta'. Una elaboració del restaurant La Toque, ubicat al carrer Mossèn Miquel Amorós i pel qual hi han passat uns 350 comensals si ens atenim a la mitjana que n'ha fet l'Ajuntament d'Altafulla després de constatar que el còmput global de tapes repartides ha estat d'unes 5.200 durant les dues setmanes de certamen, com ha destacat el regidor de Comerç i Turisme en funcions, Jaume Sánchez.

Qui va poder completar la ruta, o una part d'aquesta, va poder votar a través d eles butlletes creades per a l'ocasió i si jutgem per les valoracions que ha rebut el Jamoncito de La Toque, sembla que els comensals van sortir satisfets. Es tracta d'una elaboració de pasta de full trufada farcida de pernil al forn amb la seva salsa, com explica el propietari del restaurant Julián Ruipérez.

Enguany és el primer cop que La Toque guanya el premi a la millor tapa, després d'haver participat en cadascuna de les edicions que s'han celebrat (7) i s'han mostrat orgullosos d'haver aconseguit finalment el premi d'una ruta de tapes que valoren molt positivament pel nivell que hi ha. Igualment, Ruipérez considera que és una bona manera de fer pinya entre els diferents restauradors d'Altafulla.

El propietari de La Toque ha explicat també que la tapa, amb alguna variant, es pot continuar degustant a l'establiment, ja que s'ha incorporat com un plat més de la carta.

El certamen ha servit per dinamitzar el sector de la restauració d'Altafulla en un període, del 28 d'abril al 14 de maig, que es considera de temporada baixa. Es donava així certa continuïtat a la Setmana Santa i un impuls en aquests caps de setmana que ja començaven a convidar a sortir al carrer. Segons l'organització es van repartir un total de 5.200 tapes en aquest temps repartides entre els 15 establiments participants entre restaurants, bars i cafeteries.

I en paral·lel al concurs entre els establiments participants, es va obrir el concurs entre els clients, a qui se'ls va demanar fotografiar les tapes que degustaven i pujar-les a les xarxes socials. El guanyador del certamen fotogràfic es donarà a conèixer la pròxima setmana.
Jaume Sánchez, regidor de Turisme i Comerç d'Altafulla en funcions
Julián Ruipérez, propietari de La Toque
Julián Ruipérez, propietari de La Toque
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla