Notícies
Foto: Associació Mediambiental la Sínia
29 de desembre del 2022
La Sínia s’embarca en ‘El viatge del Ròdol: Descoberta dels valors i espais naturals del riu Gaià’ a partir de gener
L’objectiu del projecte és donar a conèixer el patrimoni ambiental i els valors dels Espais Naturals Protegits de l’entorn del riu
L’Associació Mediambiental la Sínia segueix endavant amb els seus projectes de difusió i sensibilització, i a partir de gener iniciarà ‘El viatge del Ròdol: Descoberta dels valors i espais naturals del riu Gaià’. Es tracta d’una proposta finançada per les subvencions a associacions i fundacions del tercer sector ambiental de Catalunya.

El Ròdol és un personatge imaginari que representa un còdol de riu, i que és l’eix vertebrador d’aquesta iniciativa. L’objectiu principal de la campanya és donar a conèixer el patrimoni ambiental i els valors dels Espais Naturals Protegits del riu Gaià. Per fer-ho, planteja un viatge imaginari del protagonista, en el qual farà aturades a diferents localitats, que es troben en l’entorn més proper a la zona.

La responsable d’Educació Ambiental de la Sínia, Violeta Cabrera, ha explicat que, en general “és una manera de donar a conèixer els diferents valors de l’espai” a través d’ell. Pel que fa al protagonista, és una via per fer partícips als infants, i conseqüentment, a les famílies.

A cada tram del riu (alt, mitjà i baix) es realitzarà un cicle d’activitats característic de la zona, una vintena, que constarà d’una exposició itinerant, una xerrada divulgativa, ‘El Joc del Ròdol’, i una tasca de voluntariat per millorar l’entorn. Com ha explicat Cabrera, la voluntat és que totes aquestes propostes siguin diferent segons el poble o la zona en la qual es desenvolupin.

El projecte es durà a terme entre els mesos de gener i juny del 2023 a tota la conca del Gaià i els espais naturals associats. Passarà per 15 municipis del territori, i preveu arribar a més de 2.000 persones. Segons Cabrera, es començarà per la zona del tram baix del riu, és a dir, Altafulla, Tamarit, Torredembarra, el Catllar o la Riera.
Violeta Cabrera, responsable d'Educació Ambiental
Violeta Cabrera, responsable d'Educació Ambiental
Social
Et recomanem
Dia de l’arbre i festa de l’olla
26 de març a partir de les 10:00h. al parc del Comunidor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Monòleg 'Jo i la meva futura jo', a càrrec de Núria Clotet
31 de març a les 19:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es