Notícies
Foto: Altafulla Ràdio (Arxiu)
28 de desembre del 2022
La Policia Local d’Altafulla es fixa la formació dels agents en diverses especialitats com un dels reptes del 2023
Diversos policies es formaran en sonometria per les queixes dels veïns recollides el darrer estiu sobre el soroll de la restauració i l’oci nocturn
La formació dels agents és una de les prioritats del Sargent de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil. Com en més àrees es puguin formar, millor servei podran oferir a la ciutadania. A Altafulla, un dels problemes més habituals de l’estiu són les queixes dels veïns i veïnes sobre el soroll que fan els establiments de restauració i d’oci nocturn. Per aquest motiu, alguns policies realitzaran una formació de sonometria a partir del mes de març, com ha explicat Gil en una entrevista a l’Hora Local.

El cos també intentarà adquirir un nou sonòmetre perquè el que tenen “ja és antic”, ha dit Gil. D’aquesta manera, els agents podran comprovar si els establiments compleixen amb la normativa, i en cas que no ho facin, requerir-los que s’ajustin al màxim que permet la llei per evitar molèsties en el veïnat.

Un altre dels objectius de la Policia Local d’Altafulla per al 2023 és recuperar les classes d’educació viària als centres escolars del municipi. Per fer-ho es requereix que els agents es formin prèviament en aquesta àrea. També es pretén instruir un altre agent per treballar en casos de mediació comunitària.

Totes aquestes qüestions responen a situacions reals que tenen lloc a Altafulla, i que necessiten resposta per part del cos policial. Paral·lelament, Jordi Gil ha assegurat que es mostren oberts a acollir formacions d’altres especialitats encara que responguin a necessitats diferents de les de la vila. Un exemple és la jornada d’Operativa Policial amb Unitats K9, que va tenir lloc el juny de 2021.
Jordi Gil, Sargent de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Gil, Sargent de la Policia Local d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es