Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
18 de setembre del 2023
La plaça del Pou torna a veure descarregar un p8fm després de gairebé un segle i mig
La Joves va completar la gesta al costat d'uns Castellers d'Altafulla i uns Xiquets de Reus que van complir les seves previsions
La Diada Castellera de Festa Major ha passat ja a la història per la consecució del primer pilar de 8 amb folre i manilles de l'era moderna. La Colla Joves Xiquets de Valls va ser l'encarregada de posar la cirereta al pastís de la seva actuació amb un pilar final que va deixar bocabadada tota la plaça. Ben parat i amb menys patiment del que es pressuposa en una construcció d'aquestes característiques, els del carrer d'en Gassó de Valls van descarregar un mite que a la plaça del Pou compta amb una escultura de Martí Royo per recordar l'últim que s'hi havia pogut veure, el de 1778. Posteriorment, hi ha hagut intents i també carregades, recentment la de la Vella, aquest juliol per Cultures, però no s'havia pogut descarregar fins aquest dissabte.

Una qüestió que des d'Altafulla es valora molt positivament i s'agraeix que les colles convidades que arriben a la vila, sempre arribin a Altafulla amb propostes de màxims, com destaca el cap de colla, Pol Munté.

No debades, la Joves també va carregar el 2 de 8 sense folre, que va caure en la descarregada, el 3/9 folre i el 5 de 8. Mentre que els Xiquets de Reus van completar el 4/8, després d'un intent desmuntat, el 2/7 i el 5/7.

I satisfacció també a les files dels Castellers d'Altafulla amb la proposta prevista, la gamma bàsica de 7, el 3 de 7, el 3 de 7 amb l'agulla i el 4 de 7, com recorda Munté.

Munté apunta que de cara a Sant Martí, amb més efectius i més feina al local d'assaig a les espatlles previsiblement es podria afrontar alguna novetat en les construccions liles.
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pol Munté, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla