Notícies
Foto: IQOXE
08 d'abril del 2024
La jutgessa ratifica la decisió i l’empresa IQOXE anirà a judici pels presumptes vessaments contaminants al mar
En concret, s’investiga aquesta mala praxi entren el 2017 i el 2020
L’empresa química IQOXE anirà a judici pels presumptes vessaments contaminants al mar després que la jutgessa que porta el cas hagi ratificat la seva decisió inicial. Aquesta és una de les tres peces separades que deriven de la investigació per l’explosió mortal que hi va haver a l’empresa fa quatre anys.

Tot i que el desembre del 2022 la jutgessa havia pres la mateixa decisió, la fase d'instrucció es va reobrir ara fa un any a causa d'un recurs. Ara conclou de nou que l'empresa hauria abocat aigua sense depurar, que va utilitzar sistemes per amagar els contaminants diluint els líquids i que hauria alterat les analítiques.

En concret, s'investiguen els vessaments que es van produir entre el 2017 i el 2020. La causa es va obrir després de l'accident que va provocar tres morts, però abans l'Autoritat Portuària ja havia denunciat la presència d'espumes.

La jutgessa envia a judici a l'empresa i també a cinc directius acusats d'un delicte contra el medi ambient i els recursos naturals. Seuran al banc dels acusats els màxims responsables d'IQOXE en aquell moment, José Luis Morlanes i Juan Manuel Rodríguez. També el responsable de Seguretat i Medi Ambient, Gerard Adrio, i els responsables del laboratori, Manuel Montoro i César Sanz. Si es prova que de forma continuada van causar danys greus per al medi natural, les penes de presó podrien ser d'entre 2 i 5 anys. L'altra peça separada és la que investiga la posada en marxa d'un reactor sense tots els papers en ordre.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla