Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
10 de novembre del 2023
La ciutadania d'Altafulla posarà nom als carrers principals de la nova urbanització de Safranars
Es determinaran en un procés participatiu paral·lel a la reparcel·lació de la zona, que permetrà l'inici dels treballs urbanístics
Aquest mateix divendres ha començat un procés participatiu entre els veïns i veïnes d'Altafulla per decidir el nom de tres carrers nous pendents d'urbanitzar. Es tracta de vials que es troben a l'àmbit de Safranars i que requereixen ser batejats abans que s'iniciïn els treballs que han de definir la futura àrea residencial i gran zona verda de la vila, a tocar del riu Gaià.

Qui desitgi ir-hi la seva pot fer-ho a través de l'aplicació eAgora, (anteriorment ebando) que molts veïns ja tenen instal·lada en els seus telèfons mòbils per estar al dia d'informacions municipals d'utilitat. Si no es pot descarregar des de les diferents botigues d'aplicacions d'Andorid i iOS.

Aquesta eina permet també la realització d'enquestes com la que es tira endavant ara, amb la recollida de propostes de la població per batejar cadascun dels carrers, amb un nom lliure, sense cap consigna prèvia. Posteriorment, hi haurà una segona fase en què es tornarà a votar entre uns quants noms seleccionats, sorgits de la primera fase, com explica la coalcaldessa Alba Muntadas.

La primera fase d'aquest procés participatiu romandrà oberta fins d'aquí tot just una setmana, fins al pròxim 17 de novembre. Es tracta d'un procés que vol ser àgil per poder batejar els carrers abans de la intervenció urbanística que s'ha de fer a la zona. Actualment, ja es compta amb el projecte de reparcel·lació creat arran del nou planejament que es va aprovar en l'anterior mandat i després de donar-li sortida s'han d'iniciar els treballs urbanístics que ja han de comptar amb els noms dels carrers definits. Un dels que s'ha de triar, correspon a l'actual carrer A, que ha d'esdevenir un passeig verd a tocar del riu.

Previsiblement els noms dels carrers estaran ja definits abans de finalitzar l'any i així es podrà començar a vestir aquesta nova zona de creixement d'Altafulla, a tocar ja del límit de terme amb Tarragona.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla