Notícies
06 de maig del 2016
La Bandera Blava onejarà de nou a la platja d’Altafulla
Més enllà dels serveis habituals, l’Ajuntament treballa per oferir també aquest estiu una exposició, visites guiades, i excursions d’esnòrquel al parc de biòtops
La platja d’Altafulla ha tornat a ser distingida amb la Bandera Blava. Un guardó que atorga anualment l’Associació d’Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC) i que valora i premia la gestió ambiental i la seguretat, les instal·lacions i la prestació òptima dels serveis i la informació i l’educació ambiental. Així mateix, exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel•lent i als ports, una excel·lent gestió ambiental.

Les aigües de la platja d’Altafulla són molt preuades per la seva tranquil•litat i transparència. L’espai disposa de senyalització, facilitats d’accés per a persones amb mobilitat reduïda, socorrisme i salvament, dutxes, lloguer de gandules, zona d’aparcament i una extensa oferta de restaurants. Unes característiques que ha destacat la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau. Ha reconegut els esforços que es fan des de l’Ajuntament perquè així sigui, i ha explicat que aquest reconeixement n’és una mostra. L’edil ha explicat que “tenen els deures fets tant a nivell de serveis i de compliment de la normativa, com a nivell de qualitat de l’aigua”.

Més enllà dels serveis que ofereix la regidoria de Medi Ambient any rere any a la platja, aquest estiu, com a novetat, vilatans, turistes i visitants també tindran l’oportunitat de participar en excursions d’esnòrquel al parc de biòtops. El consistori ha d’acabar de definir el format d’aquestes sortides, i també està estudiant realitzar-hi una exposició sobre l’evolució d’aquest sistema, així com visites concertades. La intenció és implicar-hi també les escoles. Montse Castellarnau ha avançat que la previsió és oferir aquestes noves alternatives, com a mínim, els mesos de juliol i agost.

Al Baix Gaià també han estat distingides amb la Bandera Blava les platges Roda de Barà i Costa Daurada de Roda de Barà; i les platges de la Paella, el Barri Marítim i Els Muntanyans de Torredembarra. També ha estat distingit el Port de Torredembarra.

Tarragona ha estat la demarcació més guardonada amb 40 banderes a les platges (38 el 2015) i 6 als ports (7 el 2015). Arreu de Catalunya s’han repartit 122 distincions -98 a platges i 24 a ports.

Enguany es compleixen 30 anys del lliurament d’aquests guardons.
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla