Notícies
Foto: Protecció Civil Tarragona
25 de gener del 2023
L'Operació Iglú de Tarragona atén onze sensesostre
La majoria dels sensellar prefereixen dormir al ras i només tres accepten allotjar-se a la pensió assignada
L'Operació Iglú s'ha activat aquest dilluns a la ciutat de Tarragona arran de les baixes temperatures. En el dispositiu, els voluntaris de Creu Roja i Protecció Civil, conjuntament amb dues patrulles de la Guàrdia Urbana, han atès onze sensesostre. D'aquests, només tres han accedit allotjar-se a la pensió Casa Carmen, assignada per l'Ajuntament. Amb tot, la majoria d'ells han acceptat de bon grat les mantes, guants i les begudes calentes que els han ofert per afrontar millor la nit freda.

El tècnic de la Creu Roja, Omar Kassem, ha explicat en declaracions a Tarragona Ràdio, que molts sensesostre sí que s’acolliran a l’ajuda. Igualment, ha agraït la tasca preventiva que es fa amb la resta d’organitzacions, però demana més esforços en la reinserció de les persones.

L'actuació ha arrencat amb un brífing entre els agents de la Guàrdia Urbana i els quatre voluntaris de Creu Roja i quatre més de Protecció Civil de Tarragona. Policies i voluntaris s'han repartit en dos equips i han pentinat el centre de la ciutat, des de la Rambla, passant per la platja del Miracle fins al Serrallo, ja que als barris de Ponent, Llevant i Nord no es té constància de sensellars. La primera parada ha estat en una entitat bancària, situada al capdamunt de la Rambla, on dormien dos sensesostre.

Després d'aquesta primera parada, els membres del dispositiu han recorregut els carrers del voltant de la Rambla. Finalment, s'han dirigit cap a la Part Alta, als porxos del Consell Comarcal, un dels llocs on habitual dormen les persones sense sostre.
Omar Kassem, tècnic de Creu Roja
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es