Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
20 de gener del 2023
L'episodi de vent a Altafulla deixa un arbre caigut a la via pública i les habituals afectacions en el front marítim
La mala mar associada al fenomen ha fet arribar l'aigua al passeig, però aquest divendres l'onatge ja s'ha calmat
Aquest divendres al matí els operaris de la brigada municipal s'han afanyat a posar en ordre alguns elements de la via pública afectats per les fortes ventades de les últimes hores, sobretot aquesta passada nit i matinada de divendres. Altafulla no ha patit afectacions greus per aquest episodi, però sí que com és habitual ha calgut incidir més en la neteja viària per l'acumulació de fulles a terra, alguna paperera de la qual n'ha sortit la brossa volant o altres incidències menors.

Sortosament, la vegetació de les zones enjardinades de la vila està en bones condicions i els arbres, ja revisats en el seu dia per valorar el seu estat de salut, han aguantat l'embat del vent. Tots excepte un, que s'ubicava a l'avinguda Alcalde Pijuan i que ha caigut a terra sense que s'hagin hagut de lamentar danys personals ni materials. L'arbre ha estat convenientment tallat i retirat de la via pública a primera hora d'aquest divendres per evitar afectacions a la mobilitat dels vianants de la zona. La calçada de vehicles no s'ha vist afectada en cap moment.
Per altra banda, el mar ja ha donat una treva i el temporal de fort onatge d'aquests dies ja ha minvat, cosa que ha fet retirar el mar de damunt del passeig, on havia arribat en moments puntuals de l'episodi.

Malgrat la finalització del pla Ventcat de Protecció Civil, la Policia Local d'Altafulla continua amatent a la situació meteorològica i realitzant diferents rondes per comprovar que la situació als carrers d'Altafulla està controlada. Així mateix, estaran alerta per la baixada de temperatures que s'espera aquest cap de setmana.

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), ha bufat vent amb ratxes de fins a 50 km/hora amb pics de fins a 70 i 80km/ hora en altres punts del litoral i prelitoral del país. A les comarques tarragonines destaquen dades com les de Mont-roig del Camp (Baix Camp) , amb 81km/hora la matinada de dijous o els 92 de Mas de Barberans (Montsià).
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es