Notícies
Foto: Arxiu
20 de gener del 2023
L'Audiència Nacional vol que es jutgi l'exalcalde de Torredembarra Daniel Massagué per prevaricació i malversació
Els delictes atribuïts a l'exedil estarien relacionats amb la constructora Efial i també s'imputarien als exalcaldes de Vandellòs, l'Ametlla de Mar i Ascó
L'Audiència Nacional proposa jutjar l'exalcalde de Torredembarra, Daniel Massagué, per presumptes delictes de prevaricació i malversació relacionats amb la contractació de la consultora Efial. El jutge José Luís Calama ha tancat la instrucció d'aquesta peça, que és una de les derivades del cas Torredembarra.

Segons la investigació judicial, l'Ajuntament de Torredembarra hauria contractat l'empresa Efial per eludir els mecanismes de control públics. Se li encarregaven informes per poder-se saltar les objeccions que formulaven secretaris i interventors en determinats projectes i contractacions. Es calcula que el frau comès amb aquest procediment s'aproxima als 9 milions d'euros comptant les accions de l'ajuntament torrenc com les d'altres consistoris investigats, com el de Vandellòs, l'Ametlla de Mar i Ascó, amb els seus respectius responsables, entre ells, els alcaldes Josep Jaume Castellnou, Andreu Martí i Rafael Vidal.

Cal tenir en compte que ja en el judici de la primera peça del cas Torredembarra, el juny de l'any passat, l'interventor del consistori torrenc ja denunciava aquest paper presumptament il·lícit de la consultora Efial.

El cas Efial constitueix la peça separada número 6 del complicat entramat que s'ha anat desgranant arran de l'esclat del cas Torredembarra, l'any 2014 amb l'entrada de la Guàrdia Civil a l'Ajuntament de la vila.

Les detencions i escorcolls pel cas Efial es van fer arran de la investigació posterior, ja l'estiu de 2016, en el que es va anomenar operació Tèrmyca.
Exinterventor de l'Ajuntament de Torredembarra
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es