Notícies
Foto: Llar d'Infants Hort de Pau
12 de gener del 2015
L'Associació Catalana de Municipis vol engegar noves accions legals contra la Llei de Racionalització de l'Administració Local
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, ha insistit que “pensar que alguns serveis han de ser autosuficients” és un error que afectaria directament la ciutadania
Els ajuntaments catalans estudien portar als tribunals l'ordre del ministeri d'Hisenda que regula com han de calcular el cost dels serveis que ofereixen als ciutadans. Un dels elements més polèmics de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l'Administració Local (LRSAL). El president de l’Associació Catalana de Municipis (ACM), Miquel Buch, tot i reconèixer que encara és tot “massa recent”, no descarta noves accions legals.

Els ajuntaments estan obligats a remetre al ministeri la informació del que els va costar oferir serveis com la recollida d'escombraries o les llars d'infants l'any passat. Per la seva banda, Hisenda ho ha de publicar per poder establir a partir de quin punt són sostenibles.

Una decisió determinant per decidir quins serveis es poden continuar oferint directament des dels municipis. Un fet que l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, considera que no es pot tolerar ja que en últim terme “ha de ser el municipi qui decideixi les seves prioritats”. Ha insistit que “pensar que alguns serveis han de ser autosuficients” és un error i que afectaria directament alguns serveis que el consistori ofereix ara a la ciutadania, com són la neteja, l’escola de música, les escoles bressol, el Punt d’Informació Juvenil, o l’emissora municipal.

A dia d’avui, serveis com ara les llars d’infants suposen una despesa per l’Ajuntament d’Altafulla de 4.136 euros per alumne/l’any, tenint en compte que la mitjana és d’un centenar d’infants. El cost total del servei és de 5.011,35 euros per nen/l’any, dels quals només 875 van a càrrec de la Diputació de Tarragona. La Generalitat de Catalunya no fa cap aportació des del curs 2011/2012.

Pel que fa a l’escola de música, el cost per alumne és de 516 euros, dels quals 69 van a càrrec de la Diputació, i els 447 restants de l’Ajuntament. La Generalitat tampoc en fa cap aportació des del curs 2012/2013, en aquest cas.

Quant a l’escola d’adults, des del curs 2012/2013 que l’Ajuntament d’Altafulla no rep cap subvenció, de manera que se’n fa càrrec de la despesa en la seva totalitat.
Miquel Buch, president de l'ACM
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla