Notícies
09 d'abril del 2015
L'arqueòleg Eudald Carbonell rep el títol de Fill Adoptiu de Tarragona
L’investigador ha destacat per liderar un equip de recerca internacional que ha treballat en els millors jaciments
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha atorgat aquest dimecres a la tarda el títol de fill adoptiu de Tarragona a l’arqueòleg Eudald Carbonell en un acte celebrat al saló de plens de l’Ajuntament.

L’arqueòleg, nascut l’any 1953 a Ribes de Freser, al Ripollès, va arribar a Tarragona el 1988. Des d’aleshores, ha destacat en la seva trajectòria i, sobretot, per haver estat el creador de l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES), amb seu a Tarragona.

El títol de fill adoptiu de la ciutat vol reconèixer la trajectòria d’Eudald Carbonell com a investigador, una tasca que ha portat el nom de Tarragona per tot el món. Durant el seu discurs, Carbonell ha reivindicat que cal humanitzar el planeta. I només es pot fer aconseguint una consciència crítica d’espècie, que passa per una triple consciència. La de classe, per això es declara comunista, la de poble, per això es considera independentista i la consciència d’espècie que respecti la diversitat de cultures amb els mateixos drets humans.

L’arqueòleg ha destacat per liderar un equip de recerca internacional que ha treballat en els millors jaciments. En un d’ells, a Atapuerca, l’arqueòleg ha descobert una nova espècie d’homínid, l’Homo antecessor, l’explorador que va sortir del continent africà cap a Europa.
Eudald Carbonell, arqueòleg
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla