Notícies
09 d'abril del 2015
L'arqueòleg Eudald Carbonell rep el títol de Fill Adoptiu de Tarragona
L’investigador ha destacat per liderar un equip de recerca internacional que ha treballat en els millors jaciments
L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, ha atorgat aquest dimecres a la tarda el títol de fill adoptiu de Tarragona a l’arqueòleg Eudald Carbonell en un acte celebrat al saló de plens de l’Ajuntament.

L’arqueòleg, nascut l’any 1953 a Ribes de Freser, al Ripollès, va arribar a Tarragona el 1988. Des d’aleshores, ha destacat en la seva trajectòria i, sobretot, per haver estat el creador de l’Institut Català de Paleocologia Humana i Evolució Social (IPHES), amb seu a Tarragona.

El títol de fill adoptiu de la ciutat vol reconèixer la trajectòria d’Eudald Carbonell com a investigador, una tasca que ha portat el nom de Tarragona per tot el món. Durant el seu discurs, Carbonell ha reivindicat que cal humanitzar el planeta. I només es pot fer aconseguint una consciència crítica d’espècie, que passa per una triple consciència. La de classe, per això es declara comunista, la de poble, per això es considera independentista i la consciència d’espècie que respecti la diversitat de cultures amb els mateixos drets humans.

L’arqueòleg ha destacat per liderar un equip de recerca internacional que ha treballat en els millors jaciments. En un d’ells, a Atapuerca, l’arqueòleg ha descobert una nova espècie d’homínid, l’Homo antecessor, l’explorador que va sortir del continent africà cap a Europa.
Eudald Carbonell, arqueòleg
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla