Notícies
02 de maig del 2016
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, tornarà a encapçalar la candidatura per Tarragona d’En Comú Podem
El calendari de les eleccions del 26-J arrenca avui, i les formacions disposen fins el 13 de maig per anunciar si concorren a les eleccions en coalició
Un cop fracassat l'intent de les formacions espanyoles de confeccionar un govern i investir un president, el calendari electoral es posa en marxa aquest dilluns 2 de maig, jornada en què expira el termini màxim establert per poder investir un candidat. Aquest dimarts 3 de maig, el president del Congrés, Patxi López, sotmetrà a la signatura del rei Felip VI el decret de dissolució i convocatòria d'unes noves eleccions, que molt probablement se celebrin el 26 de juny.

Serà a partir d’aquí quan s’obri un període d'un mes i mig en què els partits engegaran novament la seva maquinària electoral. En aquest període hi ha dates assenyalades i terminis amb càrrega política, com per exemple la del 13 de maig, límit per registrar les coalicions i per tant certificar la forma amb què es presenta.

Serà en aquesta data quan es certificarà si finalment En Comú Podem concorre a les eleccions com a partit o en coalició amb Podem o amb alguns dels antics membres de la mateixa coalició, i també se certificarà si ERC i DL concorren junts o no a les eleccions. En el cas d’En Comú Podem, la llista per Tarragona tornarà a ser encapçalada per l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso. El batlle ha avançat als micròfons d’Altafulla Ràdio que hi haurà “molt pocs canvis”, i s’ha mostrat “convençut que si finalment és el candidat número ú per Tarragona tornarà a ser al Congrés”.

Fèlix Alonso ha explicat que “Pedro Sánchez tenia sobre la taula un govern de canvi real amb tres elements: la regeneració democràtica, l’estat social, i la solució de la relació Catalunya-Espanya, que no ha volgut aprofitar”. Ha afegit que “més que Pedro Sánchez ha estat el PSOE qui no ha volgut tenir un president d’un govern d’esquerres i de progrés”. L’alcalde d’Altafulla i diputat al Congrés descarta un acord d’última hora. Ha explicat que “fins ahir hi havia alguna possibilitat, però a dia d’avui el marge és zero”.

Tot i insistir que “hem tingut una opció, desgraciadament, fallida”, Fèlix Alonso “obre una finestra a l’esperança ja que la gent té voluntat de canvi”.

El 23 de maig, després de deu dies més, les formacions presentaran les llistes, i la campanya electoral començarà la mitjanit del divendres 10 de juny. Finalitzarà a les 12 de la nit del divendres 24 de juny. El dia 25 és la jornada de reflexió i el 26 la data dels comicis.

Passades les eleccions, la data màxima per a la constitució de les noves Corts és el 20 de juliol, i a partir d'aquí les formacions buscaran –si hi ha consens- una data per a la celebració del primer debat d'investidura.
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla