Notícies
17 d'abril del 2015
L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, estudia fórmules per minimitzar les inundacions del Barri Marítim
L’Ajuntament treballa en un projecte per fer-hi front, subvencionat per la Diputació, que podria posar-se en marxa a finals d’estiu
L'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, ha visitat aquest dijous Salou amb la voluntat d'estudiar fórmules que minimitzin les inundacions que afecten la zona del Barri Marítim quan es produeixen aiguats i llevantades. Alonso ha volgut veure en persona quines són les solucions que adopten municipis costaners que tenen el mateix problema que Altafulla en haver construït en zones d'aiguamolls.

En aquest sentit, el batlle altafullenc ha explicat que l'Ajuntament està treballant en un projecte subvencionat per la Diputació de Tarragona que consta de dues fases. En la primera, es preveu donar solució a un dels punts més crítics del Barri Marítim. Aquest es troba situat al final de la Via Augusta, a l’alçada del Càmping Don Quijote. La solució passa per modificar la rasant de la rotonda de tal manera que els vehicles i els vianants puguin circular amb normalitat en períodes de pluja de baixa intensitat, circulant les aigües per sota de la mateixa.

En una segona fase es preveu laminar les aigües provinents de la rasa que afecten la zona mitjançant basses de laminació que en els períodes que no estiguessin inundades es podrien utilitzar com a parcs urbans.

A hores d'ara l'Ajuntament està a l'espera que la Diputació doni l'aprovació definitiva d’aquest ajut. Es preveu que les obres puguin començar a finals d'aquest mateix estiu.
Social
Et recomanem
Festa del Grafisme
Dissabte i diumenge, 7 i 8 d'octubre a diferents espais
Tallers, exposicions, performances, música,... Programa a banda
Altafujazz: Victor de Diego on Trane the music of John Coltrane
Dissabte 7 d'octubre, 20.30h, La Violeta
La vida de les elits vora Tarraco, visita guiada Vil·la Munts
Diumenge 8 d'octubre d'11h a 12.30h
Preu: 5€ Entrades a: www.mnat.cat/entrades
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla