Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
11 de gener del 2023
L'Ajuntament de Roda de Berà recull 131 propostes per als Pressupostos Participatius
En una sessió pública, la ciutadania triarà quines són les propostes prioritàries que passaran a la validació tècnica final i a la fase de votació
L'Ajuntament de Roda de Berà està immers en la 3a edició dels Pressupostos Participatius, que va endegar a principis del passat mes de desembre amb l'eslògan 'Imagina, proposta, participa. Tu decideixes com avança Roda de Berà!'. Durant la fase de presentació de propostes, que es va allargar del 5 al 18 de desembre, 72 persones majors de 16 anys, empadronades o amb segona residència al municipi, van presentar un total de 131.

Totes les propostes han passat un procés de validació tècnica prèvia, i ara avancen a la següent fase aquelles que compleixen amb els criteris que marca el protocol de l'edició: que siguin inversions i no obres de manteniment, factibles, viables tècnicament, inclusives i sostenibles en el temps, que siguin competència de l'Ajuntament, que no superin els 130.000 euros, i, tot plegat, pensant en l'interès global del municipi.

Com a novetat, se celebrarà una sessió pública de priorització, per tal d'assolir la màxima implicació i participació de la ciutadania en aquest procés. Durant aquesta, les persones que hagin fet una proposta podran debatre i escollir quines són les més importants. Les escollides passaran a les fases de validació tècnica final i de votació. Aquesta sessió tindrà lloc el 20 de gener, a partir de les 19h, a l'Hotel d'Entitats.

Durant el mes de febrer, els tècnics municipals faran la validació final, i una valoració econòmica aproximada de cada proposta d'inversió triada. Serà durant el mes de març quan arribarà la fase de votació. Les persones majors de 16 anys empadronades a Roda de Berà escolliran les seves tres propostes favorites d'entre un llistat d'opcions. Les propostes finals seran seleccionades en base als vots obtinguts i al límit econòmic establert de 130.000 euros, per a ser executades amb el pressupost municipal de 2023.
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es