Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 d'abril del 2024
L'Ajuntament d'Altafulla reorganitzarà la recollida de la brossa per afavorir una major eficiència dels recursos
Tan sols una cinquantena de veïns segueixen el porta porta en alguns carrers del centre, però es manté l'aposta per aquest format del servei
Les freqüències de recollida de la brossa a Altafulla s'adaptaran a la realitat de la vila i modificaran la seva regularitat pel que fa a algunes zones. A través del seguiment que en fa del servei, l'Ajuntament ha detectat que a l'hivern a Baix a Mar hi ha dies que s'aixequen contenidors buits i, per tant, caldria disminuir la freqüència de pas dels camions.

La coalcaldessa d'Altafulla i regidora de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat en aquesta emissora que pel que fa a algunes fraccions com el vidre, també s'ajustarà la seva recollida, ja que no és necessari fer-la tres dies a la setmana Per contra, aquests ajustos permetran reforçar el servei a Baix a Mar a l'estiu, incrementar la recollida del cartró comercial o també la neteja de les illes de contenidors.

Més enllà de valorar el servei ofert a través de contenidors al carrer, Muntadas ha recordat que també s'està fent un seguiment pel que fa al funcionament de la recollida porta a porta en aquells carrers del centre de la vila on està implantat, una aposta que es manté com a vàlida, ja que permet millorar els percentatges de recollida selectiva a més d'afavorir la comoditat dels veïns. En aquest àmbit, assenyala que si bé hi hauria uns tres-cents veïns i veïnes que se'n podrien beneficiar, tan sols una cinquantena en fan ús. Això sí, qui ho fa, ho fa de manera correcta.

El seguiment del servei global de la gestió de residus permet també valorar noves opcions com per exemple la implantació d'una recollida de la poda a la porta de casa, amb un procediment similar al de recollida de voluminosos, és a dir, previ avís. Aquesta opció està damunt la taula i podria veure la llum l'any vinent si econòmicament és viable.

Per altra banda, també es parlarà amb els restauradors i comerciants per conèixer les seves necessitats respecte a la recollida de l'orgànica i poder implantar també, si es creu oportú, la recollida porta a porta d'aquesta fracció en l'àmbit comercial.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla