Notícies
29 de juny del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla recorda les víctimes de l’atac suïcida a l’aeroport d’Istanbul amb un minut de silenci a la plaça del Pou
Segons el govern turc, s’han registrat almenys 36 morts i 150 ferits. El país apunta que l'organització Estat Islàmic és al darrere de l'atac
L’Ajuntament d’Altafulla ha convocat un minut se silenci aquest dimecres a les 12 del migdia a la plaça del Pou en record de les víctimes de l’atac suïcida a l’aeroport Internacional Atatürk d’Istanbul. Almenys 36 persones han mort i 150 han resultat ferides, segons el govern turc. La majoria de les víctimes són de nacionalitat turca, tot i que hi hauria alguns estrangers, però no se n'ha concretat la nacionalitat.

La massacre l'han comès tres atacants. Quan els assaltants han irromput a la terminal de sortides dels vols internacionals i han començat a disparar indiscriminadament amb fusells kalàixnikov i després s'haurien fet explotar just abans d'un control de seguretat, a l'entrada de la terminal. Des del mateix aeroport, han explicat que els autors de l'atemptat havien arribat a la instal·lació en taxi, alhora que han negat errades en la seguretat.

Una vintena de persones s’han concentrat davant de les portes de l’Ajuntament per rebutjar l’atac. La regidora de Polítiques de Gènere i tercera tinent d’alcalde, Marisa Méndez-Vigo, ha estat l’encarregada d’encapçalar l’acció. S’ha mostrat “a favor de mostrar avui el nostre rebuig perquè ens hem acostumat a rebutjar únicament aquells atemptats que ens toquen de més a prop, i cada dia moren moltes persones en molts llocs, especialment en zones de conflicte, i no les recordem”. La regidora ha afegit que “esperem que cada vegada hi hagi menys situacions de trobar-nos per aquesta raó”.

Tot i que ningú s'ha atribuït l'autoria dels fets, el primer ministre turc, Binali Yildirim, ha explicat que els indicis apunten cap a l'autoproclamat Estat Islàmic. De fet, Estat Islàmic ja ha comès altres atemptats a Istanbul durant l'últim any, els darrers, en zones turístiques. El modus operandi dels atacs encaixa amb les accions d'Estat Islàmic.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques de Gènere
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla