Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
19 de març del 2024
L’Ajuntament d’Altafulla presenta un dron per conèixer com evoluciona la platja
Les imatges aèries d’alta precisió s’han començat a fer aquest dimarts i els treballs duraran un any. L’acció ajudarà a prendre “decisions globals” sobre la dinàmica de l’ecosistema
L’Ajuntament d’Altafulla ha presentat aquest dimarts al migdia a la plaça Consolat de Mar el servei de dron que ha contractat a l’empresa Inspection and Control Services com a acció de mesura d’anàlisi del litoral del municipi. Un plantejament que s’emmarca en el pla de gestió de la platja, de les més afectades de la Costa Daurada quan hi ha temporals.

La coalcaldessa d’Altafulla i regidoria de Medi Ambient, Alba Muntadas, ha explicat en roda de premsa que aquest servei de vol dron ajudarà a fer un seguiment de l’evolució de la platja a mitjà i llarg termini, ja que és “un dels ecosistemes més vius i dinàmics que existeixen”. Això, ha assegurat, ha d’ajudar al consistori a prendre “decisions més globals” per tenir la platja en les millors condicions que sigui possible.

Com ha dit Alba Muntadas, a partir d’ara i durant un any es faran vols periòdics, tot seguint les directrius dels tècnics de gestió de la platja d’Altafulla, Xisco Roig i David Vendrell. Una actuació que ha detallat que englobarà tota la costa, des del racó del Fortí i fins al Gaià. I en total seran entre sis i set actuacions a l’any, en funció de les necessitats de l’Ajuntament, ha dit un dels tècnics de l’empresa Inspection and Control Services (ICS), Albert Hidalgo, que alhora ha estat l’encarregat de fer enlairar l’aparell.

Hidalgo ha reconegut que “és la primera vegada que fem servir aquesta tecnologia per a qüestions relacionades amb moviments de sorra”. Una tècnica, que es diu RTK, ha afegit, que per la seva precisió mitjançant control geolocalitzat, cada cop que en alçada retrata l’espai desitjat, tan sols pot patir un marge d’error de 20 centímetres. Això, ha matisat el tècnic de l’empresa que presta el servei, ha de permetre sobreposar unes imatges sobre les altres amb una gran eficiència per tal de poder-les cartografiar.

Cada vol amb dron tindrà un temps de durada estimat d’entre una hora i mitja i dues hores, a banda del temps que calgui destinar després per al processament de les imatges de gran resolució.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Albert Hidalgo, tècnic de l’empresa Inspection and Control Services
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla