Notícies
16 de juny del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla i el MNAT comencen el procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de Mar
Es tracta d’un projecte arqueològic que es podria començar a visualitzar per la Festa Major de Sant Martí
L’Ajuntament d’Altafulla ha encetat aquest dijous el procés de museïtzació de les restes romanes de Termes de Mar. Ho ha fet mitjançant una primera reunió in situ on s’han establert les pautes del projecte.

El director del Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT), Francesc Tarrats, ha qualificat aquest procés com una “intervenció d’absolut interès” per “avançar i encaixar socialment” aquestes restes romanes altafullenques.

Aquesta primera trobada ha servit per marcar les pautes d’un projecte ja concretat que podria tenir finalitzada la seva primera visualització per la Festa Major de Sant Martí, i que es preveu que en un termini d’un any ja presenti els resultats definitius. Per la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, es tracta de “posar en valor els recursos del nostre patrimoni” i fomentar l’atracció turística de la zona.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient, Montse Castellarnau, ha matisat que, si bé la intenció és poder oferir una primera visualització per Sant Martí, no es fixen terminis inamovibles. També ha volgut destacar l’escàs coneixement d’aquestes restes romanes de valor per part de gran part de la població, i la voluntat de no aturar els treballs tan bons punt es puguin començar per tal d’ “anar avançant i recuperant el nostre entorn” de manera progressiva i continuada.

La fase inicial d’aquest projecte és la de neteja de la zona, unes tasques que aniran a càrrec de la Brigada Municipal, amb la col·laboració del MNAT, si bé Castellarnau no ha descartat contractar serveis externs en cas que fos necessari.

A la reunió han pres part el director del MNAT, Francesc Tarrats, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, l’edil de Cultura, Montse Castellarnau, el de Serveis, Micha Preuss, l’arquitecte que rebrà l’encàrrec i l’arquitecte municipal.
Francesc Tarrats, director del MNAT
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Montse Castellarnau, regidora de Medi Ambient
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla