Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
19 de març del 2024
L'Ajuntament d'Altafulla habilita un espai web per a la 5a etapa de la Volta Catalunya
A altafulla.cat/volta es pot trobar tota la informació de l'esdeveniment quant a recorregut, afectacions en la mobilitat, aparcaments i organització
Aquest dilluns ha donat el tret de sortida l’edició número 103 de la Volta Ciclista a Catalunya. Es desenvolupa en set etapes i recorrerà 1.200 quilòmetres per tot el país. La 5a etapa començarà a Altafulla aquest divendres dia 22 de març. I per tal que tothom disposi de la informació necessària de l’esdeveniment pel que fa a recorregut, afectacions en la mobilitat, aparcaments i organització, l’Ajuntament ha habilitat un espai web ple de detalls. S’hi accedeix a través de la pàgina altafulla.cat/volta.

Per primera vegada, el municipi acollirà la sortida d’una competició ciclista de primer nivell. I el web explica que és una de les proves per etapes més antigues del calendari ciclista mundial. Diu que l’Ajuntament ha apostat per ser part important de la cursa com “una oportunitat per a la projecció com a vila esportiva i saludable”, i per aquesta finalitat compta amb la col·laboració del Port de Tarragona i la Diputació de Tarragona.

A La Volta, que es disputa amb set etapes del 18 al 24 de març, hi participen 25 equips ciclistes, entre els quals hi ha els divuit millors equips del món. Així, a la sortida es podran veure algunes de les estrelles més destacades del moment del ciclisme mundial. Està previst que hi participin guanyadors del Tour de França com l'eslovè Tadej Pogacar, el galès Geraint Thomas o el colombià Egan Bernal, així com de La Vuelta a España, com el nordamericà Sepp Kuss o el colombià Nairo Quintana; a més d’altres ciclistes destacats com Enric Mas i Mikel Landa.

La línia de sortida a Altafulla s'ubicarà al carrer de la Pedrera, a l'altura del Castell. Els corredors sortiran des de la vila i enfilaran carretera amunt cap a la T-214 en direcció a Torredembarra, la Riera de Gaià i Brises del Mar. Així, el perfil de la 5a etapa, amb un ascens de 2.306 metres i un total de 167,5 quilòmetres, passarà per Altafulla, Nulles, la Bisbal del Penedès, el Coll de les Ventoses, Pontons, Sant Martí Sarroca, Sant Llorenç d'Hortons, l’Alt de la Creu d'Aragall, Sant Vicenç dels Horts i l'arribada finalitzarà a Viladecans.

A altafulla.cat/volta també s’informa sobre les afectacions en la mobilitat que tindrà la prova esportiva tant el dia abans de la celebració com el dia d'inici d'etapa. I és que l’esdeveniment tindrà implicacions en la mobilitat a l’entorn proper a la sortida tant per a l’estacionament de vehicles (des de la tarda del dia 21 de març) com per la circulació (durant tot el dia 22). A banda es faran talls de circulació puntuals durant el pas dels pilots pel municipi.

Per tal que la informació arribi a tothom, la Policia Local d'Altafulla ha repartit un cartell d'avís sobre les afectacions en diversos punts, com l’Institut d’Altafulla, les escoles El Roquissar i La Portalada, les llars d’infants Francesc Blanch i Hort de Pau, el Consultori Mèdic, les dependències de l’Ajuntament, l’Oficina de Turisme, el Centre d'Entitats, els càmpings Santa Eulàlia i Don Quijote, els hotels Oreneta, Gran Claustre, May, Altafulla Mar, Yola i Sant Martí, les farmàcies Domingo i Altafulla, els supermercats Mercadona, Caprabo, Bon Àrea i Veritas, als basars xinesos, Correus i diferents forns de pa i botigues.

En aquest sentit, el dijous 21 de març estarà prohibit estacionar des de les 22h als carrers Cadernera, Onze de Setembre, plaça Catalunya, Pedrera, Camí de Sant Antoni, De la Bassa i Ronda d'Altafulla (des del carrer Pedrera fins a Marquès de Tamarit, i de Marquès de Tamarit fins a la rotonda del Karting). Tampoc es podrà estacionar a les Eres. I la circulació normal de vehicles s'obrirà el dia 22 de març a partir de les 15h.

El divendres 22 de març no es podrà circular en el transcurs de la prova prevista de 13h a 14h pels carrers Pedrera, Ronda d'Altafulla, Marquès de Tamarit i per la urbanització Brises del Mar. Tampoc es podrà ni entrar ni sortir dels aparcaments privats, des de les 8h fins a les 15h als carrers Cadernera, Onze de Setembre, Plaça Catalunya, De la Bassa i Camí de Sant Antoni. I no es podrà ni creuar ni circular pels carrers per on transcorrerà la prova el dia 22, de 12:45h a 15h.

Paral·lelament, tant el dijous 21 com el divendres 22 de març no es podrà ni aparcar ni circular des de les 8h pels carrers Enviada, plaça Consolat de Mar i el pàrquing de l'Església de Santa Maria, al barri marítim. Aquests espais quedaran reservats per als vehicles dels equips participants i de l'organització de La Volta Catalunya.

El lloc web oficial de l’Ajuntament d’Altafulla, d’altra banda, també ha habilitat un rutòmetre per tal que tota la gent que ho desitgi pugui seguir tant la ruta per Altafulla i la resta del Baix Gaià com la de tota la 5a etapa que finalitza a Viladecans. A més a més, també disposa d'un espai amb enllaços d'interès on poder seguir les afectacions a les carreteres al web de la Volta, en directe des de les càmeres del Servei Català de Trànsit, el llibre de ruta de tota la 103a edició o l'espai web dedicat a Altafulla en la 5a etapa.

Finalment, a la part inferior de la pàgina, l’Ajuntament facilita un formulari i diverses vies de contacte per tal de resoldre dubtes i qüestions al voltant de tot el que comporta la sortida de la cinquena etapa de la Volta a Catalunya aquest divendres des d’Altafulla.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla