Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
30 de desembre del 2022
L’Ajuntament d’Altafulla convoca una concentració de rebuig contra els assassinats masclistes, aquest divendres a les 19h a la plaça del Pou
L’acte es du a terme en resposta al repunt d’assassinats masclistes d’aquest desembre, que fa que el total del 2022 sigui de 48
L’Ajuntament d’Altafulla ha convocat una concentració de rebuig contra la violència de gènere després del repunt d’assassinats masclistes que hi ha hagut aquest mes de desembre. La convocatòria està fixada a les 19h d’aquest divendres, a la plaça del Pou.

La regidora de Polítiques Feministes de l’Ajuntament d’Altafulla, Marisa Méndez-Vigo ha reconegut sentir-se “desolada”, fet que fa extensiu a tot el col·lectiu de dones, pel que ha passat en les darreres setmanes, i en general, en el 2022. I és que enguany han sigut assassinades 48 dones.

L’edil també ha recordat que cal comptabilitzar tant les xifres oficials com les no oficials, ja que és indiferent que els feminicidis siguin executats per parelles o exparelles, o per amics o coneguts. Tots formen part de la mateixa xacra.

Méndez-Vigo ha ressaltat les accions que du a terme l’Ajuntament d’Altafulla dins de les possibilitats que té. En aquest sentit, ha destacat els programes específics a les escoles per conscienciar els adolescents i que “tinguin una informació en temes com els sentiments o la violència”, ja que en aquesta etapa “apareixen molts tics masclistes.

La responsable de l’àrea de Polítiques Feministes també ha anomenat els recursos que ofereix la Policia Local d’Altafulla quan es produeix una agressió o un cas de violència perquè puguin intervenir els serveis socials. Igualment, ha remarcat la importància dels punts liles que s’han establert en els actes i les festes importants que se celebren al poble.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques Feministes
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques Feministes
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Polítiques Feministes
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es