Notícies
30 de novembre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla acaba la primera fase de rehabilitació de la teulada de l’Antic Hospital
El cost dels treballs de rehabilitació del sostre s’han elevat als 20.000 euros
L’Ajuntament d’Altafulla ha finalitzat les obres de la primera fase de rehabilitació de l’Antic Hospital que han consistit en la renovació de la teulada d’aquest edifici datat del segle XVI. L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, acompanyat de la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, i de tècnics municipals han realitzat aquest matí una visita a l’equipament on han comprovat la finalització dels treballs.

Segons ha assegurat la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, “aquests treballs que han finalitzat avui pertanyen a la primera fase d’un ambiciós projecte que pretén convertir un antic edifici amb un elevat significat per al poble en un espai polivalent que pugui funcionar com a auditori, i que pugui incloure també dependències administratives i un arxiu històric”. Marisa Méndez-Vigo ha remarcat també que estudiaran “la manera perquè la ciutadania sigui partícip del projecte i proposi amb què vol disposar a l’Antic Hospital”.

La corporació municipal va aprovar en sessió plenària del passat mes de març l’adquisició de l’edifici per uns 290.000 euros, a través d’una negociació pactada entre l’Ajuntament i els propietaris. El consistori ha recuperat una construcció, d’estil renaixentista del segle XVI i de 1.092 metres quadrats de superfície, amb tres plantes, que s’havia convertit en una reivindicació històrica per part dels diferents governs d’Altafulla.

L’edifici està situat a la Plaça del Pou número 10, anomenat popularment antic Hospital, ja que és l’espai on s’albergaven els soldats durant la Guerra del Francès. Està qualificat pel Pla d’Ordenació Urbanística Municipal d’Altafulla, vigent des del 10 de juny de 2004, dins del Sistema d’Equipaments Comunitaris (EQ). L’edifici també està inclòs dins del Catàleg dels Béns a Protegir del POUM vigent, corresponent a la fitxa número 14 del Catàleg, sent obligatòria la seva conservació.

El cost dels treballs de restauració de la teulada s’han elevat als 20.000 euros, mentre que el cost de la restauració i adaptació total de l’edifici superarà el milió d’euros. Per aquest motiu, la regidora d’Urbanisme ha insistit que és un projecte a llarg termini i que es calcula que estarà enllestit en tres anys. Per finançar això, el consistori preveu l’ajuda de diferents administracions.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla