Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
25 de gener del 2023
KOMPY, l’aplicació feta a Altafulla que resol dubtes laborals de formà ràpida i senzilla
Els objectius a curt i mitjà termini són afegir consultes a l’advocat laboral per començar a monetitzar i donar-se a conèixer al país
La nova marca turística del nostre poble ‘Altafulla, on s’inspira el talent’ es basa en les habilitats destacades dels veïns i veïnes de la vila en moltes i diferents disciplines. La tecnologia també s’ha d’incloure en la llista com ho demostren, per exemple, Sebastià Navarro, Crístofer Declara i Iván Mata. Ells són els creadors de KOMPY, una aplicació amb la qual l'usuari pot resoldre dubtes de caràcter laboral de forma ràpida i senzilla, en qualsevol lloc i en qualsevol moment. És especialitzada en dret del treball i seguretat social. Permet accés a una informació actualitzada en qüestió de minuts, amb més de 1.500 situacions que poden donar-se en el dia a dia, des del primer contracte a la jubilació.

Navarro és advocat des de fa 10 anys. Durant aquest temps s’ha adonat que existeix “una desinformació en la societat en general sobre les coses jurídiques”, i també “un interès” per conèixer-les, assegura en una entrevista a l’Hora Local d’aquesta casa. Aquesta percepció va derivar en la idea de crear una eina per posar les coses més fàcils a tothom.

L’aportació d’Iván Mata, informàtic i propietari d’Antic Systems, va ser fonamental per donar forma a l’aplicació. Les consignes eren clares, que tot el que s’expliqués fos fàcil d’entendre, i que la interfície també fos senzilla, perquè “el tema jurídic és com un altre idioma”, reconeix en la mateixa entrevista.

En menys d’un any, els resultats que ha tingut KOMPY són satisfactoris, com han destacat tant Navarro com Mata. I és que en tres mesos i escaig ja compta amb 500 usuaris. Els imputs que reben també són positius, i procedeixen de diverses àrees: des d’estudiants de dret que s’interessen per una possible feina, fins a centres educatius que volen que els alumnes facin una introducció en el món laboral.

Tant Navarro com Mata tenen clar quins són els objectius de l’aplicació a curt i mitjà termini. Pel primer, el més prioritari “és monetitzar” per “reinvertir en el projecte”, afegeix el segon, a través d’unes consultes directes a un advocat laboral. I també fer-se més coneguts a la demarcació de Tarragona i la resta del país.

El projecte, a més, va ser un dels finalistes del programa Incubadora TIC, una iniciativa de REDESSA, empresa municipal de l’Ajuntament de Reus per donar suport a iniciatives emergents com la que ens ocupa. Això li va permetre participar en el DES de Màlaga, un fòrum internacional de referència en transformació digital. Allà van fer molts contactes, per exemple, amb els responsables “d’una eina de recursos humans, que es va interessar pel projecte i que és important”, i també amb diverses universitats. Fins i tot, Mata va coincidir amb l’expresident dels Estats Unitats, Barack Obama.
Sebastià Navarro, creador de KOMPY
Sebastià Navarro, creador de KOMPY
Iván Mata, creador de KOMPY
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es