Notícies
Foto: URV
16 d'octubre del 2020
El físic Àlex Arenas reclama una estratègia sostenible i a llarg termini per poder contenir la pandèmia.
El científic de la URV aposta pel teletreball i reclama a la ciutadania que s'impliqui i redueixi mobilitat i contactes socials
El científic aposta pel teletreball i reclama a la ciutadania que s'impliqui en la contenció de la pandèmia i redueixi mobilitat i contactes socials

El catedràtic i físic de la URV, Àlex Arenas, assegura que les mesures que acaba d'aplicar el Govern català per contenir l'avenç del coronavirus haurien de permetre a les autoritats sanitàries recobrar el control de la situació i establir eines per lluitar contra la pandèmia. Creu que cal estabilitzar l'atenció primària, dimensionar-la a la demanda existent i dotar-la de recursos tant humans com materials per fer tests i rastrejos. De fet, el nombre de tests que es fan al nostre país, la pèrdua de control sobre els rastrejos i la tardança en l'obtenció de resultats són algunes de les principals mancances que encara tenim per poder controlar els contagis.

Arenas veu les mesures que s'apliquen des d'avui i en les pròximes dues setmanes com una oportunitat per reduir els contagis, però lamenta que s'hagi actuat "amb un cop a la taula" en comptes de tenir una estratègia continuada en el temps. Igualment, aposta pel teletreball com una eina per reduir la mobilitat i el contacte entre persones.

Són declaracions del físic i responsable d'un mapa sobre les cadenes de propagació del virus, Àlex Arenas, realitzades aquest dijous en el marc d'una entrevista al programa Carrer Major.
El tarragoní ha valorat també la situació concreta del Camp de Tarragona i ha explicat que, malgrat que en la primera onada en el nostre territori el virus va tenir una incidència menor que en altres indrets del país, la transmissió ara és comunitària i no la seva incidència no es tracta tant de llocs com del comportament de la gent que hi viu.

Arenas demana, doncs, a la ciutadania que compleixi amb les mesures i eviti al màxim la socialització. Assegura que amb el teletreball es podria evitar la mobilitat de prop d'1,5 milions de persones i evitar així la propagació del virus. Igualment aposta perquè es facin tests d'antígens, que són més econòmics, d'una manera serialitzada a entorns com oficines o escoles i fer-hi proves cada dos o tres dies.
Àlex Arenas, físic
Àlex Arenas, físic
Social
Et recomanem
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 d'octubre a les 11:00h. des del Club Marítim
Reserves a: 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Visites a la vil·la romana dels Munts
Matins i tardes de dimarts a dissabte, i diumenge al matí
Informació i reserves al MNAT
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada últim dissabte de mes a les 11:00h.
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426
Visites guiades al Castell d'Altafulla
Cada primer dimarts i últim dissabte de mes
Informació i reserves a l'Oficina de Turisme i al 977 651 426