Notícies
06 de novembre del 2014
L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, signa al Parlament una denúncia dirigida a organismes europeus i internacionals
El manifest assenyala l'estat espanyol com a responsable de vulnerar el dret del poble català per impedir l'exercici de la democràcia
Més d'un centenar de càrrecs electes d'institucions de Catalunya, de les Corts espanyoles i del Parlament Europeu han presentat i signat aquest dimecres una denúncia política contra el govern espanyol dirigida a les Nacions Unides, al Parlament Europeu, la Comissió Europea i la Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa(OSCE). Entre els signants, hi ha l’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, qui ha esdevingut l’únic alcalde del Tarragonès que hi ha estat present. El batlle ha qualificat l’acte “d’històric” i de “molt emotiu”. Ha reconegut que la convocatòria d’aquest diumenge és un “procés participatiu i no una consulta”, i s’ha mostrat convençut que “la consulta que els agradaria fer” acabarà arribant.

El document, que s'ha llegit en català, castellà, anglès, francès i alemany, sol·licita a aquests organismes que portin a terme les "actuacions necessàries per garantir que els ciutadans de Catalunya decideixin el seu futur polític" i denuncia que l'estat espanyol és el responsable de vulnerar el dret del poble català d'exercir la democràcia a través d'una consulta.

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha destacat que l'acte d'aquest dimecres representa el "pluralisme ideològic" del país i ha reivindicat els drets històrics i la voluntat d'autogovern de Catalunya.

Els més de cent càrrecs electes presents a l'acte del Parlament han signat un per un el document fent constar també el nom i cognoms, el DNI, codi postal i càrrec. Aquest divendres està previst que el text es faci extensiu als ajuntaments catalans perquè el puguin signar alcaldes i regidors. I el diumenge, els ciutadans podran subscriure la denúncia en paral·lel al procés participatiu.

L'acte s'ha clos amb la lectura d'un fragment del text que Pau Casals va pronunciar davant les Nacions Unides el 1971 quan va rebre la Medalla de la Pau i amb el Cant dels Segadors.


Escolta les declaracions de Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla, i de Núria de Gispert, presidenta del Parl
Social
Et recomanem
Visites a la Vil·la romana dels Munts
Instal·lacions obertes de dimarts a diumenge
Més informació a www.mnat.cat
Visites guiades a la Vila Closa d'Altafulla
Cada primer dissabte de mes a les 11:00h.
Reserves a l'Oficina de Turisme d'Altafulla i al 977 651 426
Taller d'alimentació terapèutica
Cada dijous a les 18:00h. a la sala Teresa Manero
Informació i inscripcions a mriambau@altafulla.altanet.org
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla