Notícies
Foto: David Oliete
20 de maig del 2020
La contaminació de l’aire a l’àrea metropolitana de Tarragona es manté per sota dels nivells màxims que permet la normativa
És una de les conclusions que s’extreuen de l’estudi que anualment realitza l’Observatori de la Qualitat de l’Aire del Camp de Tarragona, impulsat per Repsol
L’Observatori de la Qualitat de l’Aire al Camp de Tarragona ha determinat que cap dels diferents components que es troben en l’aire que respirem al nostre territori s’hi troben en quantitats més elevades del que està permès. Es tracta de la principal conclusió de l’estudi, impulsat per l’empresa multinacional petroquímica Repsol i que es realitza de manera anual.

Enguany, com a novetat, destaca un augment dels punts on s’han agafat mostres i també l’augment d’aquestes mostres en un període de temps més extens. D’aquesta manera s’han pogut fer controls del que anomenen components orgànics volàtils tant a municipis i barris del polígon químic nord de Tarragona com del polígon sud, que s’ha incorporat aquest 2019 a l’estudi. Han estat un total de 26 punts de mostreig distribuïts tant al centre de la ciutat com en barris i poblacions propers o dins el polígon nord (com Alcover, Valls, Vilallonga, Puigdelfí, la Pobla de Mafumet, el Morell, Reus i Constaní) i del sud (Bonavista, Torreforta, Campclar, El Serrallo, la Universitat Laboral, Vila-seca, La Pineda i La Canonja) Així mateix també s’han pres mesures a Prades i a Barcelona per concloure que la capital catalana té més contaminació que Tarragona, si més no, pel que fa a la suma dels components estudiats. Des de Repsol, el director del complex industrial de la companyia a Tarragona, Josep Francesc Font, valorava positivament aquest estudi.

El coordinador de l’Observatori, Lluís Inglada, ha estat un dels encarregats de presentar els resultats de l’estudi, aquest dimecres i ha destacat que la voluntat del grup és treballar en favor de la sostenibilitat al territori.

Inglada també ha explicat que un dels principals focus de l’estudi, per la seva toxicitat són el benzè i el butadiè. En aquest sentit, ha remarcat que ambdós es troben per sota dels valors d’emissions permeses. En el cas del benzè, els límits els marca la legislació espanyola i europea mentre que en el cas del butadiè cal anar fins al Canadà per trobar una normativa que hi faci referència.
Josep Francesc Font, director del complex industrial de Repsol a Tarragona
Lluís Inglada, coordinador de l'Observatori de la Qualitat de l'Aire
Social
Et recomanem
Teatre: Embolica que fa fort
28 d'abril a les 18h al casal La Violeta
A càrrec de Teatre Social +Gran de la gent gran d'Altafulla
Aula universitària: prevenció del càncer a través de la dieta
30 d'abril a les 18h a l'esplai de la gent gran
Inscripcions: activitatsgentgran@altafulla.cat i 689 72 49 07
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla