Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
30 d'abril del 2020
Pimec aplaudeix que el comerç de proximitat pugui obrir 15 dies abans que les grans superfícies
L’organització demana que l’Estat aprovi les mesures de seguretat com més aviat millor i que flexibilitzi la restricció de l’aforament de restaurants i comerços
L’11 de maig és el dia establert pel govern de l’Estat per iniciar el camí a la normalitat, sempre que no hi hagi cap contratemps en forma de repunt de la pandèmia del coroanvirus. Un dels sectors de la societat que més espera aquesta data és el comercial, més concretament, el del petit comerç, que podrà obrir les portes en el marc de la primera fase del desconfinament gradual que s’ha programat, quinze dies abans del que ho faran les grans superfícies.

PimeComerç valora molt positivament aquesta decisió, que suposarà una oportunitat perquè els petits comerciants iniciïn el seu particular camí cap a la recuperació econòmica després de pràcticament dos mesos on alguns no han tingut tanta sort i s’han vist obligats a tancar per la manca d’ingressos. Des de l’organització es remarca la importància de donar avantatge al comerç de proximitat davant les “grans campanyes de descomptes” que han anunciat les grans superfícies quan puguin tornar a obrir.

Els propietaris dels comerços segueixen esperant que l’Estat decreti les mesures que hauran de prendre de cara a la reobertura, per adaptar-se i mantenir la seva seguretat i la dels clients. En aquest sentit, la patronal de la petita i mitjana empresa demana que s’aprovin com més aviat millor, sobretot per a serveis com les perruqueries, centres de fisioteràpia i centres d’estètica, on aquestes mesures són més necessàries que mai pel contacte directe entre treballador i client. Tanmateix, demana que hi hagi una certa flexibilitat quant a les restriccions d’aforament previstes per a la restauració i els comerços, segones les característiques de cada establiment.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla